Team Lakkapäälle makea torjuntavoitto väsyneestä VaLePasta

Team Lakkapää väsytti Vammalan Lentopallon kahdessa ensimmäisessä tiukassa erässä ja vei lopulta 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-15) voiton, kolme sarjapistettä ja kolmannen sijan Mestaruusliigan sarjataulukossa. Samalla joukkueen voittoputki kasvoi jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Ensimmäisessä erässä Lakkapää karkasi jo 13-8 johtoon, vaikka VaLePa johtikin ottelua alussa 0-3. VaLePa kavensi Markus Kaurton syöttövuorolla tilanteeksi 14-12. Lakkapää karkasi uudelleen 18-14 ja 23-19 johtoon, mutta VaLePa tuli jälleen iholle 23-22. Tuomas Hautalan tulo torjuntavaihtoon ja ottamalla Olli Kunnarin kiinni katkaisi erän Lakkapäälle 25-22.

Toinen erä oli tasainen, vaikka peli aaltoili molempien joukkueiden viedessä välillä peliä. Ensin Lakkapää 7-4, sitten VaLePa 7-10 ja 17-20. Lakkapää nousi vielä 23-22 johtoon, kunnes VaLePa Ville Sorvojan kahdella hyökkäyksellä vei erän VaLePalle 23-25.

Kolmas erä alkoi jälleen VaLePan 0-2 johdolla. Sen jälkeen erää pelattiin tasaisena tekniselle erätauolle, jonne mentiin Lakkapään 14-12 johdossa. Tämän jälkeen VaLePan paukut loppuivat ja Lakkapää karkasi 21-13 ja 24-17 johtoon, jonka VaLePa kavensi parhaimmillaan neljään pisteeseen. Tämän jälkeen Lakkapään paras pelaaja Miikka Lemola nosti ja hyökkäsi erän ratkaisupisteen VaLePan kenttään.

Neljännessä erässä Lakkapää meni nopeasti 5-1 johtoon ja ottelu ratkesi käytännössä siihen. Lakkapää karkasi 14-6 johtoon, minkä jälkeen erän loppu oli pelkkä muodollisuus.

Lakkapää voitti ottelun myös tilastoissa. Se vei torjunnat 15-7, hyökkäysprosentit 49-39, ja ennen kaikkea virheiden määrässä 16-29. Vastaanottoprosentit menivät tasan 53-54, samoin ässäsyötöt 3-3.

Kommentit ottelun jälkeen:
Keskipelaaja Markus Kaurto, VaLePa: – Fyysiseen väsymykseen tämä peli ei kaatunut. Itsellä oli pelihaluja. En osaa sanoa, onko joukkueella henkistä krapulaa. Kunnia vastustajalle.
Passari Joshua McKay, Team Lakkapää: – Hyvä peli joukkueelta. Pelasimme joukkueelta. Erityisesti Bobby (Walsh) pelasi erinomaisen pelin. Jokainen hoiti oman ruutunsa hyvin. Se oli voiton avain. Tämä peli oli joukkueelta paras peli tällä kaudella.
Päävalmentaja Sami Kurttila, Valepa: – Energiavarastot olivat kauden tärkeimpien pelien jälkeen aika tyhjät. Sen jälkeen kohdattiin kaksi liigan kovavireisintä joukkuetta. Neljäs erä oli anteeksiantamatonta.  Levossa ja latautumisessa meni jotain vikaan. Rinkimme on niin laaja, että parempaan on pystyttävä myös otteluruuhkissa.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: – Pystyttiin keskittymään omaan tekemiseen. Pystyimme pitämään temmon kovana ja energiaa pelissä. Pelasimme huippupelin. Lemola pelasi kauden parhaan pelinsä ja Walsh on huikeassa vireessä.

Parhaat pelaajat:
VaLePa: Arttu Lehtimäki
Team Lakkapää: Miikka Lemola

Lähitapiolan pistekisa:
1 p. Bobby Walsh, Team Lakkapää
2 p. Casey Shcouten, Team Lakkapää
3 p. Miikka Lemola, Team Lakkapää

Pystyyko Lakkapää haastamaan mestarin?

Team Lakkapää kohtaa lentopallon Mestaruusliigan viikko-ottelussa tänään torstaina Lapin Urheiluopistolla kello 18.30 hallitsevan mestarin ja ylivoimaisen mestarisuosikki Vammalan Lentopallon. VaLePan rosteri kestää vertailun jopa Suomen maajoukkueen kanssa, niin paljon siinä on taitoa, kokemusta ja kovuutta.

VaLePa selvitti tiensä Mestarien liigan lohkovaiheeseen sunnuntaina voittamalla Tshekin mestarin kultaisessa erässä ja tehden näin suomalaista miesten lentopallon nykyhistoriaa olemalla ensimmäinen joukkue, joka pelaa Mestarien liigassa. VaLePan suoritus on merkittävämpi, mitä sitä tällä hetkellä oikein osataan edes arvata. Mestarien liigan paikka nosti samalla myös kotoisen Mestaruusliigamme eurooppalaisten lentopallosarjojen kärkikastiin. Tämä herättää varmasti huomiota Euroopassa ja nostaa liigamme kiinnostusta myös pelaajien joukossa. Kuusi lohkovaiheen ottelua ja toivottavasti myös jatkopelit pitävät suomalaisen liigalentopallon mediassa ja tuovat näkyvyyttä koko lentopalloväelle. Tämä tilaisuus pitää hyödyntää. VaLePan voitto oli voitto myös rovaniemeläiselle, lappilaiselle ja suomalaiselle lentopallolle. Iso käsi siitä VaLePalle!

Miten illan pelissä käy? VaLePalla on takanaan raskas peli- ja matkustusviikko ja vielä siihen keskiviikkoinen sarjan kärkipeli Ettaa vastaan. Joukkue on varmasti fyysisesti väsynyt, mutta kun taskussa on Mestarien liigan paikka, se tuo varmasti lisäpotkua peliin. Lakkapää pääsee tuorein jaloin ja kuuden voiton putkessa pelaamaan haastajan asemassa rentoa peliä. Pelissä kaikki on auki. VaLePan rosteri on niin kova, että se hyvänä päivänä pystyy voittamaan kakkoskuusikollakin. Lakkapään peli alkaa löytää oikeat uomat ja on varmasti iskussa VaLePaa vastaan. Luvassa voi olla parasta lentopalloviihdettä Rovaniemellä vuosiin.

Lakkapää voitti Sampo Volleyn Pielavedellä

Team Lakkapää kasvatti voittoputkensa pituuden jo kuuteen otteluun voittamalla lauantaina Pielavedellä Sampo Volleyn erin 1-3 (21-25, 22-25, 26-24, 22-25). Voitto nosti Lakkapään sarjataulukossa jo neljänneksi. Joukkue hävisi avauskotiottelussaan Sampo Volleylle 2-3, sen jälkeen Hurrikaanille vieraissa 2-3 ja Valepalle sekä Ettalle 0-3. Sen jälkeen joukkue otti tärkeän 1-3 voiton LEKA-Volleystä vieraskentällä, minkä jälkeen joukkue on voittanut viisi viimeistä otteluaan.

Ensi torstaina joukkue saa todellisen tasonmittauksen, kun tappiottomana sarjassa oleva mestarisuosikki Valepa saapuu Urkalle. Joukkue pelaa tänään sunnuntaina Mestarien liigan toisen karsintaottelun Tsekissä ja mikäli voitto tai 2-3 tappio tulee, menee Valepa Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Team Lakkapää marssi yli Akaa-Volleyn

Team Lakkapää otti selvän 3-0 (25-20, 25-11, 25-17) voiton sarjanousija Akaa-Volleysta sunnuntaina Rovaniemellä pelatussa lentopallon Mestaruusliigaottelussa. Lakkapää hallitsi ottelua lähes koko ajan miten tahtoi, ainoastaan kolmannessa erässä Akaa karkasi 6-9 johtoon, mutta Lakkapää kuittasi johdon tylysti viemälle seuraavan jakson pistein 9-1 ja karaten tavoittamattomaan 18-10 johtoon.

Ensimmäisessä erässä Lakkapää otti ottelun haltuunsa ensi palloista lähtien. Sen jälkeen Akaa-Volley säilyi takaa-ajajan roolissa koko erän ja Lakkapää meni jo 23-16 johtoon, joka lopun lepsuilulla kaventui lopulta viiteen pisteeseen. Toisessa erässä sama meno jatkui. Lakkapää meni heti alussa menojaan Akaa-Volleyn virheiden säestyksellä. Erä oli lopulta Lakkapään näytöstä sen murjoessa taululle tylyt 25-11 erälukemat. Lakkapää ei tehnyt toisessa erässä yhtään hyökkäysvirhettä Akaan sortuessa yhdeksään suoraan virheeseen, joista kolme tuli Lakkapään torjunnoilla. Kolmas erä oli alussa tasainen, kunnes Akaa karkasi 6-9 johtoon Lakkapään virheiden avustamana. Sen jälkeen seuraavien 14 pallon aikana Lakkapää teki vain yhden syöttövirheen lakaisten Akaan lattian rakoon ja vieden erän lopulta 25-17.

Lakkapää pelasi virheettömän ottelun tehden vain 6 hyökkäysvirhettä Akaan 21 vastaan prosenttien ollessa 58-31. Joukkueen vastaanotto toimii: prosentti oli huikea 71, Akaan vastaavasti 51. Lakkapään plusmiinustilasto oli mairitteleva +29 Akaalla puolestaan -7. Akaan tehokkain oli Antti Poikela kun taas koko Lakkapään rosteri teki tasaisesti pisteitä hakkuri Schoutenin johdolla. Ainoa kauneusvirhe Lakkapään pelissä oli 12 syöttövirhettä, muutoin joukkue pelasi vakuuttavaa lentopalloa.

Kommentit ottelun jälkeen:
Yleispelaaja Antti Poikela, Akaa Volley: ”Meidän joukkueen esitys vetää hiljaiseksi. Haluton, mauton ja väritön esitys. Olimme jokaisella osa-alueella vastustajaa jäljessä. Tästä ottelusta on vaikea löytää positiivisia asioita”.
Yleispelaaja Miikka Lemola, Team Lakkapää: ”Olimme tänään aika paljon kaveria edellä. Syöttövirheiden määrä oli ainoa miinus meidän pelin osalta.
Päävalmentaja Lauri Tihinen, Akaa Volley: ”Ei kauheasti naurata. Valmistautuminen meni hyvin. Vastustaja pelasi tänään hyvin pelin. Emme pystyneet vastaamaan Lakkapään esitykseen.  Joukkueen haluton esitys oli anteeksiantamaton. Halua tarvitsemme lisää kentälle”.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Veimme peliä jokaisella osa-alueella. Suurin ero oli pelirohkeudessa ja tunnetasossa. Tämä oli tasapainoisin peli meiltä tällä kaudella”.

Parhaat pelaajat:
Akaa Volley, Antti Poikela
Team Lakkapää, Casey Shcouten

Lähitapiolan pistekisa
1 p. Danny Grant, Team Lakkapää
2 p. Joshua McKay, Team Lakkapää
3 p. Casey Shcouten, Team Lakkapää

Team Lakkapää torjui LEKA Volleyn kumoon


Team Lakkapään ja Leka Volleyn välinen lentopallon mestaruusliigaottelu perjantai-iltana Lapin Urheiluopistolla oli odotetun tasainen. Tiukka kamppailu päättyi kotijoukkueelle erin 3-1 (27-25, 25-22, 23-25, 25-20) ja Lakkapää otti sarjassa jo kolmannen perättäisen voittonsa.

Lakkapään voiton avaimina oli ennen kaikkea hakkuri Casey Schoutenin hyvä peli sekä keskipelaajien Bobby Walsh ja Danny Grantin huipputorjuntapeli molempien ottaessa ottelussa kuusi kaappia.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisena kunnes Lakkapää meni 8-4 johtoon Schoutenin ässäsyötöllä. Tämän jälkeen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa ja erä päättyi lopulta Bobby Walshin torjuttua Jan Heleniuksien hyökkäyksen.

Toinen erä oli puolestaan Lekan hallinnassa alussa sen johtaessa jo 7-11 ja 11-15 ennen kaikkea Arttu Reijosen tehdessä pahojaan syöttöruudussa. Lakkapää nousi Bobby Walshin aloitussyöttövuorolla Lekan kintereille tilanteeseen 15-16. Leka johti vielä 16-19, mutta Schoutenin yhdellä ja Grantin kahdella torjuntapisteellä Lakkapää meni jo 20-19 johtoon. Matias Korhonen kävi syöttövuorollaan avustamassa Lakkapään 23-20 johtoon, joka riitti erävoittoon.

Kolmas erä noudatti tuttua tasaista kaavaa. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14-13 ja Lakkapää oli jo ratkaisemassa erää johtaen sitä 17-14, mutta Samuli Kaislasalo puolestaan nosti omalla syöttövuorollaan Lekan Lakkapään iholle. Lakkapää johti 22-20, mutta Leka tuli tasoihin ja meni erävoittoon Lakkapään virheiden avustamana.

Neljäs erä oli myös alussa tasainen tilanteeseen 7-8 saakka. Sitten Danny Grant torjui Kaislasalon ja passari Joshua McKay vei omalla syöttövuorollaan Lakkapään jo 13-8 karkumatkalle. Lakkapää johti erää parhaimmillaan 18-10, mutta Leka taisteli vielä tilateeksi 20-16. Bobby Walsh otti tärkeän pisteen torjumalla vastapalloksi nousseen aloituksen vastaanoton tilanteessa 21-16 ja syöttämällä sen jälkeen ässän Heleniukselta. Tästä Leka ei enää noussut, vaan Lakkapää vei erän, ottelun ja äärimmäisen tärkeät sarjapisteet nimiinsä.

Lakkapää hallitsi torjuntatilastoja lukemin 22-7. Ässätilasto meni Lekalle 4-6, vastaanottoprosentit niukasti Lekalle 55-57, mutta hyökkäystehoissa Lakkapää oli 42-38 parempi. Lakkapään parhaana palkittu Schouten teki 30 pistettä, joista 23 hyökkäyspistettä ainoastaan neljällä virheellä. Lisäksi hän otti 5 torjuntapistettä ja syötti 2 ässä tehden kuitenkin 6 syöttövirhettä.

Kommentit ottelun jälkeen:
Keskipelaaja Jukka Lehtonen, LEKA Volley: ”Ensimmäinen erä oli meiltä luvattoman heikko. Sen jälkeen pelasimme kaksi hyvää erää. Neljännessä etsimme ratkaisuja vääristä paikoista ja vastustaja vei voiton”.
Hakkuri Casey Schouten, Team Lakkapää: ”Hyvä joukkueen voitto. Koko kuusikko pelasi hyvän pelin. Oma pelini tuntui hyvältä, vaikka yritänkin vielä löytää omaa peliäni”.
Päävalmentaja Jukka Tuovinen, LEKA Volley: ”Tiukka peli. Ensimmäisessä erässä olimme liian arkoja. Toinen ja kolmas erä oli hyvää lentopalloa. Molemmat joukkueet ajoivat toistensa hyökkäyspelit huonoille tehoille. Meiltä hyökkäyspeli oli vastustajaa heikompaa. Sitä kuvastaa myös vastustajan 22 torjuntaa, joista 12 meni vastustajan keskitorjujille. Ratkaisumme jäivät puutteellisiksi. Lakkapää ansaitsi voiton tänään”.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Yleispelaajien tapoissa ei ollut kunnolla malttia ja sitä kautta tehoja. Ailahteluja tulee. Torjuntamäärä oli joukkueellamme huikea. Keskitorjujamme pelasivat kauden parhaan pelinsä ja he uskalsivat tehdä ratkaisuja. Kaiken kaikkiaan hyvä peli meidän joukkueelta. Meidän hakkuri pelasi myös erinomaisen pelin. Hänen työssään näkyi tänään maltti, jota ollaan kaivattu.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Casey Schouten
LEKA Volley: Redi Koci

Lähitapiola-pisteet:
3 p. Casey Schouten, Team Lakkapää
2 p. Joshua McKay, Team Lakkapää
1 p. Danny Grant, Team Lakkapää

 

Yleisöä:  563

Team Lakkapää otti tärkeät sarjapisteet pirteältä Ducksilta

Team Lakkapää voitti nollakerholaisen Vantaa Ducksin 3-1 (27-29, 25-23, 27-25, 25-19) sunnuntaina Rovaniemellä pelatussa Mestaruusliigaottelussa. Ottelusta muodostui juuri niin tasainen kuin ennakkoon osattiin odottaa. Tappioputkessa oleva Ducks tuli otteluun vahvalla sykkeellä kun taas Team Lakkapään peli alkua kuvasi oli jälleen epätasaisuus ja virheherkkyys.

Ensimmäisen erän Lakkapää lahjoitti Duckseille, vaikka se johti erää jo 24-21. Ducks teki kuitenkin onnistuneita vaihtoja tuomalla kentälle Antti Vallinin etukentälle Karl Külaotsin paikalle aiheuttaen Lakkapäälle virhesuman, jonka päätteeksi Ducks vei erän nimiinsä.

Toisessa erässä Ducks vei erää jo 3-8 ennen kuin Lakkapää alkoi saada peliään kuosiin ja ennen kaikkea ensimmäisessä erässä vaihtopenkille hyytynyt hakkuri Casey Schouten nosti tasoaan huomattavasti iskien viisi perättäistä hyökkäyspistettä kotijoukkueelle. Lakkapää nousi tilanteessa 14-14 Ducksin rinnalle ja erän loppu oli trilleri,  joka päättyi Jouni Palokankaan ässäsyöttöön Toni Kankaanpäästä.

Kolmas erä oli alussa tasaista vääntöä, kunnes Lakkapää meni passari McKayn torjunnalla 18-14 johtoon. Ducks tuli kuitenkin iholle passari Amarildo Deliun vaikeilla aloitussyötöillä ja erän loppu oli jälleen trilleri, joka päättyi kotijoukkueelle jatkopallojen jälkeen.

Neljännessä erässä Lakkapää karkasi nopeasti, vaikka Ducks meni 1-3 johtoon. Ducks auttoi Lakkapään karkumatkaa virheillään, mutta myös Lakkapää paransi peliään selvästi. Se meni 12-6 johtoon ja vaikka Ducks nousi lähelle, niin missään vaiheessa se ei enää pystynyt uhkaamaan Lakkapään voittoa.

Lakkapää oli vastaanotossa selvästi Ducksia parempi prosentein 67-49. Varsinkin joukkueen parhaana palkittu libero Gabriel Domecus sai 39 syöttöä, joista yksi karkasi ässäksi vastaanottoprosentin ollessa huikea 74. Torjuntapelin vei Ducks 6-9 ja ässäsyötöt Team Lakkapää 9-5. Hyökkäystehot olivat lähellä toisiaan Lakkapään 48 vastaan Ducksin 44 prosenttia. Lakkapään hakkuri Schouten paransi peliään auttaen Lakkapäätä voittoon. Ensimmäisen erän 25 prosentin hyökkäystehot kasvoivat lopulta hakkurille hyvälle 59 prosentin tasolle. Ducksin tasaisin pelaaja oli tuttuun tapaan konkari Toni Kankaanpää.

Kommentit ottelun jälkeen:
Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks: ”Alussa paketti pysyi kohtuullisesti kasassa. Vastustaja alkoi saada onnistumisia, jonka jälkeen oma pakkamme hajosi. Lakkapää oli jatkopallojen pelaamisessa meitä edellä. Viimeiseen kahteen viikkoon tämä oli kuitenkin paras peli meiltä”.
Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: ”Olimme alussa huonoja ja teimme virheitä liikaa. Pikkuhiljaa saimme virheet vähemmäksi ja peli parani. Viimeinen erä oli jo ihan hyvää peliä”.
Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks: ”Viimeistä erää lukuun ottamatta pelasimme maltilla. Virheitä oli silti edelleen liikaa. Me teimme Lakkapään liberosta illan parhaan pelaajan. Puolustuspelaaminen oli tämän illan teema. Siinä onnistuimme tänään. Emme kuitenkaan saaneet palkintoa työstä. Lakkapää paransi peliään koko illan”.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Aina peli ei ole nättiä, mutta pitää oppia voittamaan peliä. Ensimmäisessä erässä emme saaneet katkaistua peliä. Ensimmäisen erän hätä tuotiin vielä toisen erän alkuun mukaan. Kahteen viimeiseen erään saimme virheiden määrän pienemmäksi. Pääasia on voitto”.

Parhaat pelaajat:
Vantaa Ducks, Toni Kankaanpää
Team Lakkapää, Gabriel Domecus

Lähitapiolan pistekisa
1 p. Bobby Walsh, Team Lakkapää
2 p. Gabriel Domecus, Team Lakkapää
3 p. Jouni Palokangas, Team Lakkapää

Lakkapäälle avausvoitto LEKA Volleystä

Team Lakkapää otti Mestaruusliigan avausvoittonsa vieraskentällä LEKA Volleystä sunnuntaina 8.10. Lakkapää voitti tiukan ottelun erin 1-3 (27-25, 23-25, 23-25, 26-28).

Joukkue pelasi ottelussa varsin erikoisessa kokoonpanossa, kun yleispelaajina olleet Jouni Palokangas ja Jere Mäkinen olivat poissa normaaleilta pelipaikoiltaan. Joukkueen libero Gabriel Domecus pelasi toisen ja Miikka Lemola toisen yleispelaajan tontilla ja Palokangas pelasi vastaanottavaa liberoa ja Jyri Niemi puolustavaa liberoa. Vaikka kaikki erät päättyivät kahden pisteen erolla, johti LEKA ensimmäistä erää jo 23-16. Samoin Lakkapää johti kolmatta ja neljättä erää jo kuuden pisteen erolla, mutta LEKA tuli kaikissa tasoihin.

Team Lakkapään seuraava ottelu on ensi sunnuntaina kello 17 kotikentällä, jonne saapuu vastaan Vantaan Ducks.

Ottelutilastot:
http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=955&ID=31&CID=0&PID=0

Etta nöyryytti Team Lakkapäätä Rovaniemellä

Lentopalloseura Etta ei jättänyt mitään selittelyjen sijaa ottaessaan murskaavan 0-3 (21-25, 16-25, 18-25) voiton Team Lakkapäästä torstaina Lapin Urheiluopistolla käydyssä lentopallon Mestaruusliigaottelussa.

Etta oli läpi koko ottelu vahva juuri niissä asioissa, joista sen etukäteen arveltiinkin eli loistavassa puolustuspelissä ja virheettömässä hyökkäyspelissä. Lakkapää puolestaan oli juuri pelätyn huono laitahyökkäyspelissä, joka oli käsittämättömän huonoa: 54 hyökkäyksestä laitakalusto sai aikaan vaivaiset 17 pistettä ja 15 virhettä. Joukkueen hyökkäysprosentti jäi vain 36:een vaikka vastaanottoprosentti oli 62, mikä oli Etan 48 prosenttia selkeästi parempi. Noilla tilastoilla ei Lakkapäällä ollut minkäänlaista mahdollisuutta yhteenkään erävoittoon ja Etta sai ryöstettyä helpoimmat sarjapisteet Rovaniemeltä koskaan.

Jos oli Etta puolustus- ja torjuntapelin kunkku, niin Lakkapää puolestaan näytti olevan tuuliajolla niin torjunta- kuin puolustuspelinkin suhteen. Huolestuttavinta Lakkapään pelissä on kuitenkin tällä hetkellä hyökkäyspelin pehmeys ja virheherkkyys. Pitää tapahtua melkoinen ryhtiliike, että joukkue saa pelinsä kuosiin ja kohti voittojen tietä.

Kommentit ottelun jälkeen:
Keskipelaaja Markus Väisänen, Etta: ”Viime kaudesta olemme menneet pykälän verran eteenpäin. Torjunta-puolustuspelissä oltiin tänään kovia. Sen avulla tänään vietiin peli.

Keskipelaaja Tuomas Hautala, Team Lakkapää: ”Emme saaneet palloa kuoleman. Vastaanotto oli ihan hyvä, mutta se ei riittänyt tänään. Halu ja tahto hyökkäysten päättämiseen puuttui”.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta: ”Meidän piti pystyä tylsyttämään Lakkapään syöttö. Onnistuimme siinä. Meidän vastaanotto toimii tällä hetkellä todella hyvin. Puolustuspelaaminen toimi tänään hyvin. Olemme kehittäneet sitä nyt pelaajien kanssa pari vuotta, ja se on meidän yksi suurimmista vahvuuksista”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Lakkapää: ”Tiedettiin Ettan vahva puolustus. Pyrimme siihen, ettemme turhautuisi vahvoihin puolustuksiin. Emme onnistuneet tässä, vaan päät painuivat Ettan vahvojen puolustusten jälkeen.  Joukkueessa on epävarmuutta omaan tekemiseen. Varmuus haetaan treenaamisen kautta. Huomenna treenataan taas”.

Parhaat pelaajat:
Markus Väisänen, Etta
Jere Mäkinen, Team Lakkapää

Lähitapiolan pisteet
1 p. Eetu Pennanen, Etta
2 p. Niko Haapakoski, Etta
3 p. Markus Väisänen, Etta

Pohjoisen hegemoniaottelussa paljon panosta

Team Lakkapää palaa kotikentälleen tappiollisen vierasviikonlopun jälkeen. Hurrikaani-Loimaalta oli tuomisina kuitenkin yksi sarjapiste, mutta muutoin joukkueen peli on ollut vielä hyvin ailahtelevaa. Yllättävin haaste on ollut hakkuriosastolla, jossa Casey Schouten ei ole päässyt hakkurin roolissa riittävän korkealle ja varmalle suoritustasolle. Ettan hakkuri Joonas Jokela on puolestaan jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Hän on jo nyt nousemassa Mestaruusliigan eliittihakkureiden joukkoon, vaikka ikää ei ole kuin 18 vuotta.

Kauden alla pelatuissa harjoitusotteluissa molemmat voittivat kotikentillään, joten siinä mielessä luvassa on tasainen koitos. Etta rökitti viime lauantaina sarjakärki LEKA Volleyn mennen tullen, ja avausottelussaan Kokkolan Tiikerit samoin puhtaasti 3-0, joten joukkue on tällä hetkellä kovassa iskussa. Team Lakkapää puolestaan tarvitsee tasaisuutta ja lisää tehoja laitahyökkäyksiin niin hakkuri- kuin yleispelaajaosastolla. Keskipeli on mallissaan ja passari Joshua McKay on saanut pelinsä jo uomilleen.

Luvassa on joka tapauksessa ottelu Pohjois-Suomen herruudesta, joka jaetaan jokaisen keskinäisen kamppailun perusteella. Mikäli Lakkapää saa otteisiinsa tasaisuutta ja laitahyökkäyksiin tehoja, on se vahvoilla. Muutoin Etta loistavasti puolustavana joukkueena vie voiton. Sarjapisteet maistuisivat varmasti molemmille joukkueille.