Team Lakkapää voitti huikean trillerin Rovaniemellä

Team Lakkapää ja Pielaveden Sampo Volley järjestivät juuri sellaisen lentopallonäytöksen, joka sopii kahdelle 2000-luvun menestysjoukkueelle. Team Lakkapää voitti lopulta vuoristoratamaisen ottelun erin 3-2 (25-23, 25-17, 23-25, 21-25, 15-13) ja jatkoi molempien joukkueiden kautta lauantaina Siilinjärvellä pelattavaan ratkaisevaan kolmanteen pronssiotteluun. Tuo koitos tulee olemaan näillä näkymin viimeinen pääsarjanottelu Pielaveden Sampolle sekä Team Lakkapään ja Perungan Poikien menestykseen 22 vuoden aikana luotsanneelle Oiva Tapiolle. Ottelu tulee olemaan varmasti pronssiottelua suurempi ottelu, joka kaikkien kannattaa mennä nauttimaan paikan päällä.

Ensimmäinen erä oli Sampo Volleyn hallintaa, se johti erää selvästi jo 6-13, kun Lakkapää teki paljon hyökkäysvirheitä ja Sampo puolestaan pelasi kärsivällistä puolustuspeliä. Lakkapää nousi Bobby Walshin ässäsyötöllä tilanteeseen 14-18 ja tästä alkoi nousu, jonka päätti Casey Schoutenin syöttöshow tilanteessa 20-23: ensin kaksi pahaa syöttöä ja ässä tilanteessa 24-23 vei Lakkapään johtoon. Tämän jälkeen libero Jeremy Davies puolusti ratkaisevan pallon peliin, josta koko erän juhlinut Sampon hakkuri Timo Leikas iski pallon leveäksi. Erän aikana peliin Gabriel Domecuksen tilalle tullut Miikka Lemola oli kolmas Lakkapään ratkaisupelaaja yhdessä Bobby Walshin kanssa.

Toisessa erässä Schouten jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Kaksi ässää Enderwin Herrerasta ja tilanne oli 6-1. Tämän jälkeen Herrera sai antaa tilaa Ville Heiskaselle, mutta tahti ei muuttunut, vaan Lakkapää karkasi 11-6 johtoon, josta Sampo nousi vielä 11-9 tilanteeseen. Tämän jälkeen Lakkapään peli aukesi ja Sampo jäi täysin loppuerässä Lakkapään hyvän puolustus- ja jatkopallopelin uhriksi.

Kolmas erä oli tasainen alusta alkaen. Sampo otti alussa 0-2 johdon, joka kääntyi vuoroin molempien parin pisteen eduksi. Sampo meni 20-20 tilanteesta pahoilla ja onnekkailla syötöillä 21-24 johtoon, josta Lakkapää nousi vielä pisteen tuntumaan, mutta lopulta Sampo sai kaivettua ratkaisupisteen Lakkapään virheen jälkeen.

Neljäs erä alkoi Sampon komennossa. Se meni Lakkapään tehdessä virheitä 2-9 ja 3-12 johtoon. Parhaimmillaan Sampo johti jo 5-14 ennen kuin alkoi Lakkapään nousu, jota johti Miikka Lemola syöttöruudusta. Lakkapää nousi jo 18-19 tilanteeseen, kunnes McKaylle sattui harmillinen passivirhe keskihyökkäyksessä ja kun Domecus nosti jatkossa Kaatrasalon aloitussyötön seinille, meni Sampo lopulta helpottavaan erävoittoon.

Viides erä oli koko ottelu pienoiskoossa. Ensin Sampo meni 1-4 johtoon Eetu Häyrisen kovilla syötöillä. Sampo johti jo vakuuttavasti 3-7, mutta sitten alkoi jälleen Lakkapään huikea nousu, joka tuli nimenomaan loistavasta ja kärsivällisestä puolustus- ja jatkopallopelaamisesta. Eetu Häyrinen jäi muutaman kerran Lakkapään torjuntaan ja tilanne olikin pian 8-8. Tämän jälkeen ottelun voitosta käytiin pelin parhaat taistelupallot, jotka kääntyivät vuoroin molemmille joukkueille. Lakkapää nousi ensimmäistä kertaa 12-11 johtoon, eikä sen jälkeen enää luopunut siitä. Ottelun ratkaisupallon nosti Davies, ja pallon iski kenttään Casey Schouten.

Lakkapään paras pelaaja oli huimat tehot 21/+17iskenyt keskipelaaja Bobby Walsh. Hän napsi myös kentän korkeimman torjuntamäärän 7 koppia. Aloitussyöttöpommituksessa olleet yleispelaajat Jouni Palokangas 36/53%, ja Miikka Lemola 30/70% olivat ratkaisevassa asemassa joukkueen hyökkäyspelin rakentelussa. Davies sai olla työttömänä vastaanotossa 12 vastaanotollaan, mutta puolustuspelissä hän oli jälleen loistava.

Sampo Volleyn tehokkain oli hakkurina kesken peliin tullut Eetu Häyrinen 14/+7. Parhaana palkittu Aleksi Mutka nosti huimat 43 aloitussyöttöä huikealla 63 prosentin tehoilla, joita joukkueen hyökkäyskalusto ei riittävästi pystynyt hyödyntämään. Ässäsyötöt menivät Sampolle 8-9 ja samoin torjunnat 13-14. Vastaanottoprosentti meni Lakkapäälle 57-51 ja hyökkäysprosentti 41-35.

Kommentit ottelun jälkeen:
Hakkuri Eetu Häyrinen, Sampo Volley: ”Parempi voitti tänään. Emme ansainneet voittoa tänään. Lauantaina tavoittelemme voittoa”.
Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: ”Kahden ensimmäisen erän ajan peli oli meidän hallussa. Ensimmäisessä erässä saimme hyvän nousun, mutta käänsimme sen vielä meille. Pitkän erätauon jälkeen momentum katosi ja kaveri vei peliä. Viides erä oli kova vääntö. Teimme lopussa vastustajaa rohkeampia suorituksia, jotka käänsivät ottelun meille”.
Päävalmentaja Timo Tolvanen, Sampo Volley: ”Peli oli vähän ihmeellinen. Peli aaltoili molemmilla joukkueilla. Ensimmäisen erän hyvän lähdön jälkeen kadotimme pelin käsittämättömästi. Viidennen erän puolen välin jälkeen peli ei pomppinut meille. Lauantaille jäi mietittävää. Hyökkääminen oli tänään vaikeaa. Lyönnit olivat välillä silmittömiä ja Lakkapääkin puolusti hyvin”.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Peli aaltoili tänään paljon, mutta niin peli joskus tekee. Peli oli hyvin paljon samankaltainen kuin ensimmäinen peli Siilinjärvellä. Tänään onnistuimme taistelemaan tiukat erät itsellemme. Kova taistelu on edessä lauantaina. Tavoitteena on voittaa kauden viimeinen pallo. Odotan tasaista ottelua lauantaille”.

Parhaat pelaajat:
Sampo Volley: Aleksi Mutka
Team Lakkapää: Bobby Walsh

 

 

Pronssipelit alkavat perjantaina

Team Lakkapää ja Sampo Volley kohtaavat viime vuoden tapaan lentopallon Mestaruusliigan pronssiotteluissa. Pronssimitalit ratkeavat kahdella voitolla. Ensimmäinen ottelu pelataan Pielavedellä perjantaina 6.4. kello 18.30. Toinen ottelu pelataan Rovaniemellä keskiviikkona 11.4. kello 18.30 ja tarvittaessa kolmas ottelu Pielavedellä lauantaina 14.4. kello 17.00.

Aurinkoinen sää kruunasi pääsiäishiihdot

Perungan Poikien perinteiset pääsiäishiihdot hiihdeltiin leppoisissa ja aurinkoisissa tunnelmissa aprillipäivänä 1.4. Perunkajärvellä.

Hiihtokilpailujen tulokset:
2016-15 syntyneet: Eevi Markela
2014-13 syntyneet: T. 1. Alma Markela. P. 1. Eeli Tulppo, 2. Eetu Piirainen
2012-11 syntyneet: T. 1. Maisa Lahti, 2. Tiia Tervo, 3. Moona Marjeta
2010-09 syntyneet: T. 1. Liia Piirainen, 2. Terhi Leinonen. P. 1. Kosti Tervo, 2. Viljami Tulppo, 3. Elmo Tervo
2008-07 syntyneet: T. 1. Tiina Leinonen. P. 1. Jasper Marjeta
2006-05 syntyneet: T. 1. Inari Lindgren, 2. Maiju Huttunen, 3. Noora Tervo
2003-04 syntyneet: P. 1. Niko Tervo

Naiset: Raili Tervo

Seurajoukkueiden haasteviesti
1. Perungan Pojat (Inari Lindgren, Noora Tervo ja Maiju Huttunen)
2. Perungan Erämiehet (Viljami Tulppo, Tiina Leinonen ja Niko Tervo)
3. Maa- ja kotitalousseura (Satu Perunka-Tervo, Veli Tervo ja Aino Marjeta)

Seuran mitalilla palkitut henkilöt ”Pitkäaikaisesta työstä seuran hyväksi”. Vas. Hellevi Tervo, Oiva Tapio, Kari Tapio, Tarmo Tapio, Lasse Perunka ja Veli Tervo. Kuvasta puuttuvat Pekka Kuoksa, Marjatta Kivelä-Tapio, Raija Teräs ja Tauno Kehus.

Haasteviestijoukkueet.

VaLePa jätti Team Lakkapään nollille

Vammalan Lentopallo ei jättänyt mitään selittelyjen sijaa ottaessaan neljännen ja ratkaisevan voiton välieräsarjassa Team Lakkapäästä kiirastorstaina pelatussa lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjan neljännessä ottelussa. VaLePa voitti Lapin Urheiluopistolla pelatun ottelun selvin 3-0 (25-17, 25-19, 25-14) lukemin. Joukkue oli lähes kaikessa Lakkapäätä edellä. Vaikka Lakkapää sai paljon tehoja aloitussyöttöihinsä, VaLePa pystyi pitämään vastaanottonsa kasassa eikä antanut Lakkapään syöttöjen häiritä peliään.

Ottelun kaikki erät olivat VaLePan hallintaa. Ensimmäisessä erässä se meni 1-4 johtoon ja vaikka Lakkapää nousi lähelle, se ei missään vaiheessa saanut otetta VaLePasta. Toisessa erässä Lakkapää jatkoi todella vaikeilla ja onnistuneilla aloitussyötöillään ja se johti erää 6-4 ja 14-12. Tämän jälkeen VaLePa nousi Lakkapään virheiden auttamana 14-16 johtoon ja Lakkapään peli mureni siihen. Kolmannessa erässä VaLePa meni jälleen 1-3 johtoon, jonka Lakkapää tasoitti ja meni 7-5 johtoon. Jälleen sama Lakkapään kannalta liiankin tuttu kaava toistui. VaLePa nousi Urpo Sivulan syöttövuorolla 7-10 johtoon, ja Lakkapään selkäranka katkesi siihen. VaLePa hoiti loppuerän hymy suupielessä rutiinilla Lakkapään alistuessa kohtaloonsa.

Lakkapää ei pystynyt haastamaan VaLePaa koko sarjan aikana kunnolla kertaakaan. VaLePan Mestarien liigassa keräämä rutiini näkyi selvästi sen pelissä. Se hallitsi vaikeat hetkensä ilman paniikkia, kun taas Lakkapää sortui hätäilyyn ja ennen kaikkea heikkoon jatkopallojen päättämiseen. Jotain joukkueiden pelistä kertoo se, että Lakkapään vastaanotto oli 57 %, kun VaLePan vain 48, mutta hyökkäysprosentti oli VaLePalla 52 Lakkapään 38 vastaan. Lakkapää teki kolmeen erään järkyttävät 27 hyökkäysvirhettä VaLePan 8 vastaan.

VaLePa jatkaa finaaleihin selkeänä ennakkosuosikkina ja Lakkapää puolestaan pääsee keskittymään pronssiopeleihin. Mikäli Hurrikaani voittaa Sampo Volleyn, ovat mitalipeleissä täsmälleen samat joukkueet kuin viime vuonna, ainakin finaalissa ja pronssiottelussa ovat tutut joukkueet: Vammalan Lentopallo ja Team Lakkapää.

Kommentit ottelun jälkeen:

Yleispelaaja Olli Kunnari, Valepa: ”Tänään tulimme katkaisemaan sarjan. Katkaisupeli on aina vaikea, mutta olimme tänään siihen valmiita. Tämä oli meiltä kokonaisuudessaan yksi sarjan parhaista peleistä. Ottelussa ja ottelusarjassa oma pelimme on riittänyt siihen, että olemme pysyneet kuskin paikalla. Siihen voi olla tyytyväinen”.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: ”Tämä ilta meni valitettavasti aikaisempien pelien kaavalla. Meillä oli näennäisiä hyviä hetkiä, mutta annoimme liikaa pisteitä kaverille. Eilisessä pelissä oli paras sauma ottaa erävoittoja. Emme pystyneet muuten haastamaan Valepaa. He pelasivat omalla tasolla, me emme. Pronssiotteluihin laitamme kaiken peliin. Pronssi on meille selkeä tavoite.

Päävalmentaja Sami Kurttila, Valepa: ”Tänään toisen erän alussa Lakkapää pelasi omalla tasollaan. He tekivät kuitenkin hyökkäysvirheitä, joiden avulla pääsimme peliin mukaan. Saimme eliminoitua heidän keskihyökkäykset. Se oli tärkeä asia tässä sarjassa. Saimme myös koko ottelusarjassa pehmennettyä heidän vastaanottonsa. Joukkueemme pelasi tasaisesti tänään ja koko ottelusarjassa”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Onnittelut Valepalle. Tässä sarjassa ei jää jossiteltavaa. Valepa oli myös henkilökohtaisella taitotasolla meitä edellä. Uskon puute leimasi meidän ottelusarjaa. Vastaanotto oli yksittäisistä asioista merkittävin, mikä söi meidän itseluottamusta, vaikka tänään saimmekin sen paremmalle tasolle. Paniikkinappulaa ei tarvitse painaa pronssiottelun osalta. Valepa on niin kova vastustaja, että nuorta joukkuetta ei voi tuomita siitä, että he eivät pärjää mestaruusliigatasoista joukkuetta vastaan. Pronssiotteluissa pistämme kaiken peliin”.

Parhaat pelaajat:
Mikko Esko, VaLePa
Danny Grant, Team Lakkapää

VaLePa antoi kahdesti siimaa Team Lakkapäälle

Team Lakkapää sai kaksi mahdollisuutta ottaa ensimmäisen erävoittonsa lentopallon Mestaruusliigassa kolmannessa välieräottelussa Vammalan Lentopallolta, mutta se ei kyennyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen, vaan VaLepa otti puhtaan 3-0 voiton (25-22, 25-21, 25-12).

Ensimmäinen erä oli VaLePan hallintaa alusta alkaen. Se johti erää jo 6-13 ennen kuin Lakkapää uskalsi lähteä mukaan peliin. Lakkapää nousi Urpo Sivulan hyökkäysvirheiden ja Jouni Palokankaan aloitussyöttövuorolla tilanteesta 15-20 22-20 johtoon, mutta tämän jälkeen joukkue suli täysin ja sen hyökkäyspeli katosi kokonaan ja VaLePa kiitti ja vei erävoiton.

Toisessa erässä pelattiin pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes erän puolivälin jälkeen Lakkapää meni etenkin libero Jeremy Daviesin huiman puolustuspelin avittamana jo 18-13 johtoon. Tämän jälkeen Lakkapää jälleen alkoi varoa pelaamista ja joukkueen otteista paistoi se, että VaLePa oli voittanut kaikki erät siihen mennessä. Lakkapään ujostellessa VaLePa kiitti, nousi tasoihin ja vei erän itselleen.

Kolmas erä alkoi nopealla VaLePan 0-3 johtoasemalla. Tämä viitoitti erän kulkua, joka ratkesi Mikko Eskon syöttövuorolla. Esko syötti VaLePan tilanteesta 10-12 peräti 10-20 johtoon ja erä ja koko ottelu oli taputeltu.

VaLePa ratkaisi ottelun hyökkäyspäässä. Se jaksoi puolustaa kärsivällisemmin kuin Lakkapää ja päätti jatkohyökkäykset selvästi kotijoukkuetta tehokkaammin ja tarkemmin. Muutoin joukkueet olivat varsin tasaväkisiä. VaLePa pystyi paremmin käyttämään Lakkapään vastaanottoa hyväkseen, mutta myös Lakkapää syötti todella hyvin. Erik Sundberg oli VaLePan tehokkain ja takaisin paremmin tasolleen päässyt kotijoukkueen hakkuri Casey Shcouten kotijoukkueen tehokkain. Parasta peliä Lakkapäästä esitti kuitenkin libero Jeremy Davies, joka antoi useilla puolustuksillaan kotijoukkueelle mahdollisuuden ottaa break point –pisteitä.

Kommentit ottelun jälkeen:
Passari Mikko Esko, VaLePa: ”Jatkoimme siitä, mihin kotona jäimme. Palokankaan syöttövuoroon me kadotimme pelimme ja teimme liikaa virheitä. Pystyttiin kuitenkin kääntämään ensimmäinen erä meille. Lakkapää jatkoi toiseen erään hyvin. Lehtimäen Artun syöttövuorolla tulimme sitten takaa ohi erävoittoon. Ottelun ratkaisun kannalta se oli merkittävä hetki. Huomiseen peliin valmistaudumme samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin”.

Yleispelaaja Jere Mäkinen, Team Lakkapää: ”Peli alkoi hengettömästi. Saimme hengen päälle ja aloimme taistella. Peli-ilme oli huomattavasti parempi kuin vierasotteluissa. Viimeinen erä meni ohi. Taistelu loppui kolmanteen erään. Valepa syötti tänään siten, että meidän piti pitää vastaanotossa jalat koko ajan liikkeessä”.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa: ”Ensimmäisessä erässä meillä oli musta hetki. Meillä tuli meitä leimaava kiire siinä hetkessä. Ensimmäisen erän voitto oli todella tärkeä. Tämä oli koko joukkueen voitto. Huomenna pyrimme olemaan vielä parempia”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Kahdessa ensimmäisessä erässä saimme taisteltua hyvän johtoaseman. Emme pystyneet kuitenkaan taistelemaan voittoa noista eristä. Kolmanteen erään meillä loppui usko. Huomenna jätämme kentälle kaiken, mitä meiltä löytyy”.

Parhaat pelaajat:
Markus Kaurto, VaLePa
Jeremy Davies, Team Lakkapää

Team Lakkapää mitalipeleihin

Team Lakkapää otti kolmannen voiton puolivälieräsarjassa Oulun Ettasta erin 3-0 (25-23, 25-20, 25-19) Oulussa pelatussa kolmannessa puolivälierässä. Lakkapää voitti ottelusarjan puhtaasti 3-0 ja raivasi näin tiensä toisena vuotena peräkkäin lentopallon Mestaruusliigan välieriin ja sitä kautta myös mitalipeleihin.

Team Lakkapää rusikoi Ettan lattian rakoon

Team Lakkapää otti jo toisen voittonsa lentopallon Mestaruusliigan puolivälieräsarjassa oululaisesta Ettasta. Tällä kertaa erälukemat olivat selkeät 3-0 (25-16, 29-27, 25-20). Keskiviikon ensimmäisen ottelun jälkeen Rovaniemellä odoteltiin ärsyyntynyttä Ettaa, mutta Urkalle kömpi itseluottamuksensa kanssa taisteleva nuori ja lamaantunut Etta. Eniten tämä näkyi läpi kauden loistaneiden nuorten yleispelaajien Antti Ronkaisen ja Jiri Hännisen sekä hakkuri Joonas Jokelan otteissa. Kun vielä Eetu Pennanen jäi kauas tasostaan, loppuivat Ettan aseet Lakkapäätä vastaan.

Lakkapää puolestaan pelasi Ettan ulos pelistä sen omilla aseilla: erittäin hyvällä puolustuspelillä sekä maltillisella ja kärsivällisellä hyökkäyspelillä. Joukkue ei antanut Ettalle yhtään helppoa pistettä omilla virheillään, vaan joukkue jaksoi pelata kaikki pallot kärsivällisesti loppuun saakka luottaen omaan hyökkäys- ja torjuntapeliinsä. Etta puolestaan yritti päästä sinuiksi Lakkapään ulottuvan torjunnan kanssa. Ettan pelaajat yrittivät hyökätä palloja Lakkapään torjunnan yläkäsistä tai sitten peippaamalla epäonnistuen molemmissa. Lakkapää puolestaan piti oman aloitussyöttönsä erittäin pahana läpi koko ottelun tehden Ettan pelistä sitäkin kautta entistä vaikeampaa.

Ensimmäinen erä näytti suunnan koko ottelulle. Lakkapää meni heti alussa 4-1 johtoon ja piti johtonsa helposti erän loppuun saakka Ettan sortuessa virheisiin Lakkapään puolestaan pelatessa maltillisesti koko erän. Toisessa erässä Etta meni 0-2 johtoon, muuta Lakkapää tasoitti saman tien. Erää pelattiin tasaisissa merkeissä, kunnes Lakkapää pikku hiljaa karkasi Ettan virheiden avustamana ja johti erää jo 23-20. Etta nousi kuitenkin tasoihin ja pelin jännittävimmät pallot pelattiin tämän jälkeen, kunnes Lakkapää otti ratkaisevan pisteen tyypillisesti maltilla pakottaen Ettan virheeseen. Kolmas erä alkoi jälleen Ettan johdossa 3-6, mutta taas toistui sama kuvio. Lakkapää malttoi odottaa ja painosti Ettan virheisiin pelaten itse kaikki jatkopallot hyviin hyökkäyspaikkoihin. Erä ratkesi Bobby Walshin iskettyä keskeltä 16-13 johtopisteen. Sitten hän iski pahan aloitussyötön, jonka Gabriel Domecus iski jatkopallosta Ettan kenttään. Tämän jälkeen loppuerä oli Lakkapäältä ammattimaista sideout-peliä, eikä Ettalla ollut mitään mahdollisuuksia enää haastaa kotijoukkuetta.

Lakkapään koko joukkue pelasi hyvää peliä, jokainen osa-alue oli kunnossa, muun muassa libero Jeremy Davies nosti 67 prosentilla, mutta puolusti peliin monta Lakkapään voittopalloa. Lakkapään keskipelaaja Bobby Walshin tehot olivat ”muserskimaisia”: 10 tappoa 11 passista 91 prosentilla, 2 ässäsyöttöä ja 2 torjuntaa.

Lakkapää teki ottelussa vain 9 virhettä Ettan 20 vastaan. Torjunnat menivät kotijoukkueelle ”vain” 7-5, ässäsyötöt 3-1, mutta Lakkapää teki ottelussa 16 syöttövirhettä, kun Etta vain 7. Vastaanottotilasto meni selvästi Lakkapäälle 61-53 ja hyökkäystilasto vieläkin selvemmin 52-36. Ettan hakkuri Joonas Jokela jäi 32 prosentin tehoille Lakkapään Casey Schoutenin iskiessä 48 prosentin tehoilla. Tehotilastossa ero oli kuitenkin huima: Schouten 16/+10, Jokela 11/-1.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran huomenna sunnuntaina 18.3. kello 17 Oulussa. Seuraava mahdollinen ottelu pelataan Rovaniemellä tiistaina 20.3. kello 18.30. Mikäli tarvitaan viides ottelu, se pelataan Oulussa torstaina 22.3.

Kommentit ottelun jälkeen:
Yleispelaaja Antti Ronkainen, Etta: ”Varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli meiltä huonoja ratkaisuja. Vaikea on peliä voittaa, jos noin huonosti pelaa. Sarja ei ole vielä ohi. Kolme voittoa tarvitaan”.
Yleispelaaja Gabriel Domecus, Team Lakkapää: ”Pelasimme tänään hyvin joukkueena. Pelasimme omaa peliämme sen suurempia miettimättä”.
Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta: ”Tuomarit tuomitsivat tänään hyvin. Lakkapää oli tänään rohkea ja hyvä. Vastustajan passari oli tänään loistava. Emme osanneet käsitellä menestyspaineita. Lopputulos on ihan oikeutettu”.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Me pelasimme rauhallisesti. Toisen erän loppu oli ainoa paikka, jossa mietimme liikaa tilannetta. Peli oli meiltä kokonaisuudessaan hyvä. Joukkueen jokainen pelaaja onnistui tänään. Nyt keskitymme jo huomiseen peliin”.

Parhaat pelaajat:
Niko Haapakoski, Etta
Gabriel Domecus, Team Lakkapää

Perungan Pojat lähtee mukaan kausarihaasteeseen

Perungan Pojat järjestää kevään aikana suuren suosion saaneen kausikorttien myyntikampanjan kauden 2018-2019 runkosarjan ja Suomen cupin kotiotteluihin.
PerPo jatkaa lappilaisten urheiluseurojen: RoPSin ja RoKin haastetta ensimmäisenä lentopalloseurana Lapissa.
Kampanja alkaa 16.3.2018 ja päättyy 16.4.2018. Kausikortin kampanjahinta on 59 euroa.
Numeroidulla istumapaikalla hinta on 79 euroa. Normaali kausikorttihinta on 180 euroa.
Kausikortin saa joko ilmoittautumalla kampanjaan www.perpo.com nettisivuilla olevan linkin www.nettilippu.fi kautta, tai ilmoittautumiskaavakkeella, joita on muun muassa Team Lakkapään playoff-kotiotteluissa.
Haastekampanjan toteutuminen edellyttää 1 000 kpl sitovaa kausikorttivarausta. Kausikorttien noutopiste ilmoitetaan haasteen toteutuessa www.perpo.com nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiin. Rovaniemen ulkopuolelle tilatut kortit toimitetaan postitse. Lisätietoja: Perungan Pojat ry, puheenjohtaja Oiva Tapio 0400 696 331.

Saako Etta rivinsä järjestykseen lauantaiksi?


Keskiviikon ensimmäisessä puolivälieräottelussa Oulussa Etta ja sen pelaajat kohtasivat lentopallo-ottelussa vaikeimman vastustajansa – itsensä. Läpi runkosarjan Etta sai rallatella ja rakentaa rauhassa omaa peliään: voittaminen oli suotavaa, mutta tappiotkin sallittiin.

Ensimmäisessä oikeasti tärkeässä pelissä Team Lakkapäätä vastaan joukkueen ilme oli lämmittelystä lähtien vakava, pelaajat olivat joko todella keskittyneet tulevaan koitokseen tai sitten jännittyneitä ja hermostuneita. Ottelun alusta alkaen näkyi, että paine kotikentällä oli kova. Etta onnistui nousemaan ensimmäisen erän voittoon tilanteesta 21-24 vain Lakkapään suosiollisella avustuksella. Kahden voittoerän jälkeen kentälle tullut nuori Ettan joukkue ja sen valmennusjohto ei osannut riittävästi palauttaa joukkuetta maan pinnalle, vaan ottelu alkoi kääntyä Team Lakkapäälle, joka ratkaisi kolme seuraavaa erää ennen kaikkea fyysisyydellään ja sillä, että se pystyi pelaamaan ilman voittamisen painetta, kun häviämisen pelko Ettan riveissä kasvoi erä erältä liian isoksi.

Mikä on toisen puolivälieräottelun lähtötilanne? Lakkapää sai voittaa Oulussa, mutta tappio olisi ollut myös hyväksyttävä tulos ennakkosuosikkia vastaan. Ettalla oli pakkovoitto kotiyleisön edessä. Tilanne on lauantaina kokonaan uusi. Etta on nyt menettänyt kotietunsa ja se voi taas keskittyä oleelliseen eli pelaamiseen. Lakkapää puolestaan on napannut puolivälieräsarjan kotiedun itselleen ja samalla ison kauhallisen voittamisen painetta.

Kumman joukkueen pelaajat kestävät paineet paremmin ja kumman joukkueen valmennusjohto pystyy paremmin johtamaan pelaajansa nauttimaan voittamisesta? Luvassa on lentopallon Pohjois-Suomen lentopallon hegemoniaottelu numero 2. Panokset ovat isommat kuin pelkkä paikka välierissä, kyse on siitä, kumpi joukkue on tämän ottelusarjan jälkeen Pohjoisen Kingi.

Kolmas puolivälieräottelu pelataan Oulussa sunnuntaina 18.3. kello 17.00 ja tarvittaessa neljäs Rovaniemellä tiistaina 20.3. kello 18.30 ja viides Oulussa torstaina 22.3. kello 18.00.

Team Lakkapään varjokuusikko riehui Urkalla

Team Lakkapää voitti kotonaan Rantaperkiön Iskun lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan päätösottelussa erin 3-2 (25-21, 22-25, 25-21, 22-25, 20-18). Lakkapään valmentaja Henri Tuomi lepuutti ykkösnyrkkiään ja heitti kentälle kakkoskuusikon, jossa passarina oli eilen voittopelin passannut Joel Juurinen, hakkurina Niko-Matti Koskela, keskipelaajina Tuomas Hautala ja Danny Grant sekä yleispelaajina Jere Mäkinen ja Gabriel Domecus. Iskun avaus oli ”normaali” eli Lakkapää tarjosi ennakkoon Iskulle aseet otteluvoittoon.

Ottelu oli hyvin vaihteleva ja Lakkapään kakkoskuusikosta etenkin Niko-Matti Koskela pisti käyntiin pyörremyrskyn Urkan parketilla. Ensimmäinen erä oli tasainen loppuun saakka, kunnes vaihdosta kentälle tullut Jyri Niemi syötti kotijoukkueen erävoittoon. Toisessa erässä Isku oli alusta alkaen niskanpäällä. Se johti erää 2-6 vaikeilla aloitussyötöillä ja Lakkapään virheillä maustettuna. Lakkapää tuli erään mukaan Joel Juurisen ässällä tilanteessa 15-15. Tämän jälkeen Isku vei erän Lakkapään virheiden saattelemana 22-25.

Kolmas erä oli jälleen Lakkapään heiniä, vaikka Isku alussa veikin peliä. Danny Grant torjui Lakkapään 16-14 johtoon, minkä jälkeen Juurisen vaikea aloitussyöttö nousi vastapalloksi, jonka Niko-Matti Koskela hoiti pisteeksi. Lakkapää piti otteensa erän loppuun saakka varmistaen sarjapisteen, joka tiesi sille jo melkein varmaa kuudetta sijaa runkosarjassa.

Liekö tuo vienyt terää Lakkapään pelistä, sillä Isku meni 1-4 johtoon neljännessä erässä. Vaikka Lakkapää nousi iholle, vei Isku erän lopulta selvästi pistein 22-25.

Viides erä oli perinteitä noudattaen tasainen alusta loppuun saakka. Erän ratkaisi ottelun hahmo Niko-Matti Koskela, joka iski ottelupallon ässäsyötöllä libero Tommi Roinisen käsistä.

Pelin kingi oli Lakkapään Niko-Matti Koskela, joka otti hakkurin tontin ja asettui sinne asumaan. Hän iski ottelussa 27 hyökkäyspistettä 47 prosentin tehoilla. Niman iltaa täydensi kaksi ässää ja kaksi torjuntaa. Myös Gabriel Domecus oli tehokas niin vastaanotossa kuin hyökkäyksissäänkin. Lakkapään libero Jeremy Davies nosti palloa peliin pleijareita kohden mennessä lupaavasti 72 prosentin tehoilla. Iskun kaikki kaikessa oli konkari Matti Hietanen, joka sai hurjat 62 passia, joista hän iski 31 pistettä. Virheitä tosin tuli 6 ja torjuntaan hän iski 7 kertaa.

Runkosarjassa Lakkapää sijoittui kuudenneksi ja Isku viimeiseksi, kun Akaa voitti LEKA-Volleyn päätösottelussaan. Sampo Volley voitti Raision Loimun niukasti 3-2 ja on sarjassa toinen.

Puolivälieräotteluissa Lakkapää kohtaa Ettan, joten tiedossa on todella mielenkiintoinen ottelusarja Pohjois-Suomen lentopalloherruudesta. Etta on toki ennakkosuosikki erinomaisen runkosarjaotteluiden jälkeen, mutta luvassa on varmasti todella huikeat kamppailut paikasta välieriin.

Kommentit ottelun jälkeen:
Matti Hietanen, Isku: ”Peli kuvasti monia kauden pelejämme, välillä pelaamme loistavasti ja sitten lopahtaa. Pelillä oli panosta ja siten helppo valmistautua, arvelimmekin Lakkapään tekevän muutoksia. Nyt valmistaudutaan karsintapeleihin”.

Hakkuri Niko-Matti Koskela, Team Lakkapää: ”Hienoa pelata ja saada onnistumisia. Peli toimii Joelin kanssa, kun sitä on koko talvi treenattu. Iloista peliä ja onnistumisia, siihen pitää pyrkiä pudotuspeleissäkin”.

Päävalmentaja Oskar Muurinen, Isku: ”Hakkuria ei tänään löytynyt ja oltiin kovasti Matin varassa. Jatkopallot pelattiin heikosti ja näillä eroilla peli hävittiin. Sitä saatiin mitä kauden esityksillä ansaittiin”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Hieno peli meille. Saatiin kaksi voittoa ja tärkeää pelituntumaa kaikille pelaajille. Nyt levätään pari päivää ja keskiviikkona lähdetään Ettan kimppuun”.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Niko-Matti Koskela
Rantaperkiön Isku: Matti Hietanen