Löytääkö Team Lakkapää fokuksen?

Team Lakkapää kohtaa lentopallon Mestaruusliigassa keskiviikkona 17.1. kello 18.30 Lapin Urheiluopistolla Kokkolan Tiikerit. Lakkapään otteet ovat olleet joulukuun puolivälin jälkeen paljon heikompia, mihin alkukaudella totuttiin. Varsinainen pohja­noteeraus oli viime viikon etelänkiertue sarjataulukon häntäpään joukkueita vastaan. Sarjajumbo Akaa-Volley nolasi Lakkapään 3-0 ja seuraavaksi Lakkapää onnistui nipin napin voittamaan Vantaan Ducksit 3-2. Lakkapään peli perustuu hyvään vastaanottoon, joka takaa erinomaisen keskihyökkäysuhan tehokkaiden keskarien ansiosta. Akaa pommitti leijasyötöllä Lakkapään vastaanoton riekaleiksi. Myös joukkueen asenne ottelussa oli aivan jotain muuta, mitä sen pitää olla. Duckseja vastaan joukkue pystyi parantamaan vastaanottoaan, mutta hyökkäysprosentti oli surkea 36.

Kokkolan Tiikerit on käynyt yhdessä kolmen muun sarjan hännillä olevan joukkueen kanssa omaa veristä play-off-kamppailuaan jo pari kuukautta. Jokaisella ottelulla on merkitystä ja jokainen sarjapiste on tärkeä. Tiikerit ovat vahvistaneen rosteriaan rovaniemeläisille tutuilla: passarilla Kalle Määtällä sekä hakkuri Fredric Gustavssonilla. Samanlaista varustelua ovat tehneet myös Ducks ja Akaa-Volley sekä keskikastin Hurrikaani. Tiikerilauma on muiden sarjan häntäpään joukkueiden tapaan varmasti hionut kynsiään koko joulutauon ja on nyt hyvässä iskussa.

Lakkapään otteet ovat olleet laskusuunnassa, mutta Tiikereillä noususuunnassa. Mihin suuntaan mennään keskiviikkona? Löytääkö Lakkapää kadossa olleen fokuksensa? Ja mitkä ovat Kallen ja Fredricin näytöt entisellä kotikentällään? Tiikerit saapuvat Urkalle kaksi tärkeää voittoa takataskussa: Hurrikaani kaatui joulukuun lopussa 3-1 ja Loimu viime lauantaina puhtaasti 3-0. Tiedossa on varmasti tiukka kamppailu sarjapisteistä, jossa sarjataulukon sijoituksilla ei ole mitään merkitystä.

 

Team Lakkapää otti voiton Rantaperkiön Iskusta nihkeän alun jälkeen

Team Lakkapää voitti Rantaperkiön Iskun nihkeän esityksen jälkeen erin 3-1 (25-23, 21-25, 25-17, 25-20). Lakkapää nousi voitollaan sarjataulukossa neljänneksi ohi Hurrikaani-Loimaan ja Leka Volleyn. Ottelu oli tyypillinen Mestaruusliigan runkosarjan arkiottelu, jossa ei paljon lentopallon hienouksilla herkuteltu. Ottelun ratkaisuksi muodostui Lakkapään vastaanotto, joka tappioerän jälkeen koheni huomattavasti Miikka Lemolan tullessa peliin. Myös hakkuripelissä Lakkapää pääsi kahden erän hapuilun jälkeen huomattavasti lähemmäs Iskun vastaavaa, kun Casey Schouten sai koneensa lämpiämään. Sen sijaan Iskun parhaana ja koko kentänkin parhaana pelaajan hääri hakkuri Mika Mäntylä, jota Lakkapää ei missään vaiheessa saanut kuriin.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Isku meni tekniselle aikalisälle 11-14 johdossa, kun Mika Mäntylä torjui Casey Schoutenin. Lakkapää puolestaan nousi tasoihin Matias Korhosen pahalla syötöllä ja ässällä 17-17. Tämän jälkeen erän ratkaisu tuli, kun Jouni Palokangas iski tappopallon nelospaikalta, syötti pahan ja puolusti pallon peliin Lakkapään mennessä kolmen pisteen karkumatkalle. Erän lopussa Matti Hietasen paha syöttö kavensi tilanteeksi 24-23, mutta seuraava syöttö lähti Lakkapään aikalisän jälkeen kohti Urkan päädyssä olevia mestaruusviirejä.

Toisessa erässä Isku jatkoi Lakkapään vastaanoton painostusta. Varsinkin leijasyötöt tuottivat Lakkapään vastaanotolle yllättävän suuria vaikeuksia. Niko-Matti Koskela tuli Schoutenin tilalle Lakkapään hakkuriksi tilanteessa 8-8. Isku meni Rami Rekomaan syöttövuorolla jo 10-14 johtoon ja tällä kertaa johto myös kesti erän loppuun saakka. Lakkapää teki helppoja virheitä ja vastaanotto jäi koko ajan kauas verkosta eivätkä Lakkapään keskipelaajat päässeet enää erän lopussa juhlimaan. Isku meni 14-20 johtoon Mäntylän torjuessa Jere Mäkisen ja erä oli käytännössä ratkennut.

Kolmanteen erään Lakkapää marssitti kentälle Miikka Lemolan, joka toi selkeästi ryhtiä ja tasoa Lakkapään sekä vastaanotto- että hyökkäyspeliin. Kun Schouten samaan aikaan paransi otteitaan, oli kolmas erä tutun näköistä Lakkapäätä. Lemola johti syöttöruudusta Lakkapään 3-0 johtoon, jota Isku ei saanut missään vaiheessa enää kiinni. Parhaimmillaan Lakkapää johti erää jo 20-12.

Neljäs erä oli tasainen erän lopulle saakka. Molemmat pelasivat hyvää side-out -peliä, jossa Iskua kannatteli Mäntylän lisäksi yleispelaajatTomi Mutka ja Matti Hietanen. Ottelu oli tasainen tilanteeseen 18-17 saakka, jolloin Miikka Lemola syötti ässän Iskun libero Tommi Roinisen edestä. Tämän jälkeen peli oli Lakkapään näpeissä, se hyökkäsi monipuolisemmin Iskun käyttäessä kuumaa hakkuria Mäntylää. Erän ja  ottelun kulminaatiopiste oli, kun pitkän pallorallin jälkeen Mäntylä hyökkäsi ykköspaikalta, mutta tossu oli viivan päällä, pallo Lakkapäälle ja tilanne oli 23-19. Hietanen iski vielä pisteen ykkösrajasta, mutta Miikka Lemolan huippunoston iski Jouni Palokangas kenttään ja erän päätti Bobby Walshin torjuntapiste.

Lakkapään parhaana palkittiin keskipelaaja Danny Grant, joka hyökkäsi 88 prosentin tehoilla 14 pistettä. Toinen Lakkapään sentteri Bobby Walsh iski ”vain” 10 pistettä 63 prosentin tehoilla, joten Lakkapään voiton avaimista ei jäänyt epäselvää. Kun pallo nousi, joukkue oli pitelemätön, kun pallo ei noussut, sillä oli vaikeuksia hyökkäysten päättämisessä etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Iskun ehdoton tähti oli Mäntylä, joka iski 20 pistettä 50 prosentin tehoilla ja otti vielä viisi torjuntapistettä.

Lakkapää teki ottelussa peräti 17 aloitussyöttövirhettä Iskun 8 vastaan. Ässät menivät Lakkapäälle 7-2, torjunnat 9-8, vastaanottoprosentit 65-57 ja hyökkäysprosentit 57-45.

Kommentit ottelun jälkeen:
Hakkuri Mika Mäntylä, Rantaperkiön Isku: ”Meitä jo vähän parempaa. Rohkeutta tarvitsemme lisää erityisesti erien loppuihin. Syötössä hävisimme tänään vastustajalle selvästi. Oma peli tuntui tänään hyvältä.”
Keskipelaaja Danny Grant, Team Lakkapää: ”Tämä oli koko joukkueen voitto. Hyökkäyspelimme toimi etenkin keskeltä tänään. Omaan peliini olen tyytyväinen. Tämä oli tälle kaudelle minun piste-ennätykseni.”
Päävalmentaja Oskar Muurinen, Rantaperkiön Isku: ”Meidän peli oli tänään ailahtelevaa. Alussa saimme hakkurin kiinni. Tiesimme, että vastustaja hyökkää keskeltä. Siinä hävisimme reilusti. Tänään meidän kokemattomalla joukkueella ei ihan riittänyt tänään. Lopussa omien virheiden määrä kasvoi liian isoiksi.”
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Tappioputken katkaiseminen oli tärkein asia. Toinen erä oli meiltä luokaton. Onneksi joukkue heräsi pitkällä erätauolla. Tarvitsemme tunnetta vielä lisää sekä treeneihin että peleihin.  Keskarit sekä Palokangas pelasivat upean pelin.”

 

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää, Danny Grant
Rantaperkiön Isku, Mika Mäntylä

Lähitapiolan pistekisa
1 p. Team Lakkapää, Jouni Palokangas
2 p. Rantaperkiön Isku, Mika Mäntylä
3 p. Team Lakkapää, Danny Grant

Lakkapää hävisi syöttökisan Hurrikaanille

Hurrikaani-Loimaa otti kaksi sarjapistettä 3-2 (24-26, 25-21, 25-23, 18-25, 7-15) voitolla Team Lakkapäästä perjantaina Rovaniemellä pelatussa lentopallon mestaruusliigaottelussa.

Lakkapään riveissä hakkurin paikan otti Niko-Matti Koskela Casey Schoutenin ollessa hieman sairaana. Ensimmäisen erän ratkaisun syötti Hurrikaanin Thomas Douglas-Powell Lakkapään johtaessa erää 19-14. Neljä vastustamatonta ässää ja päälle yksi paha syöttö, jonka voitto nosti Hurrikaanin johtoon. Hurrikaanin johto oli parhaimmillaan jo 23-21, mutta hyvin koko erän ja läpi ottelun puolustanut Lakkapää nousi vielä eräpalloon Niko-Matti Koskelan ässäsyötöllä. Hurrikaani korjasi erävoiton torjumalla Jouni Palokankaan saaden eräpallon ja voittaen erän pahalla aloitussyötöllä.

Toisessa erässä Casey Schouten tuli kentälle, mutta Hurrikaani hallitsi erän alkua hakkurinsa Antti Ropposen johdolla. Tekniselle aikalisälle mentiin Hurrikaanin vakuuttavassa 8-14 johdossa. Tämän jälkeen Lakkapää lopetti turhien virheiden tekemisen ja Hurrikaanin ensimmäisen erän ratkaisija Douglas-Powell puolestaan löysi sekä Lakkapään torjunnan että Urheiluopiston hallin avaruuden tehden tukun hyökkäysvirheitä. Miikka Lemolan syöttövuorolla Lakkapää tuli tasoihin ja Danny Grantin torjunnoilla ohi. Matias Korhonen kävi syöttämässä Lakkapään 23-20 johtoon ja erän päätti Casey Schouten kivikovalla ässällä.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Se johti erää 1-4, kunnes Lakkapää tuli Jouni Palokankaan ässällä tasoihin 6-6. Erää pelattiin tasaisena, kunnes tilanteessa 10-12 Lakkapään passari Joshua McKay loukkasi jalkaansa ja hänen tilalleen tuli Joel Juurinen, joka johdatti Lakkapään erävoittoon Danny Grantin iskiessä lopulta eräpallon kenttään.

Neljännessä erässä Lakkapään peli hajosi alun tasaisen ja hyvän side-out pelin jälkeen tekniselle aikalisälle mentäessä 12-14. Miikka Lemola torjuttiin tilanteessa 12-15 ja sen jälkeen Matti Oivanen hoiti syöttöruudussa taidolla ja osin onnella Hurrikaanin 13-18 karkumatkalle, jota Lakkapää ei enää saanut kiinni.

Viides erä oli alusta alkaen Hurrikaanin heiniä. Se johti erää ensimmäisistä palloista lähtien ja kun Lakkapää sortui jo erän alussa hyökkäysvirheisiin, pääsi Hurrikaani helpolla karkuun ja vei erän virheettömän pelin jälkeen nimiinsä.

Molempien joukkueiden peli ailahteli läpi ottelun. Lakkapää pelasi hyvää puolustuspeliä, mutta jatkopalloissa se oli huolimaton antaen näin Hurrikaanille ilmaisia pisteitä. Hurrikaani puolestaan oli hyvä aloitussyöttöruudussa, mutta senkin hyökkäyspeli oli luvattoman epätasaista. Tilastot menivät ottelun tuloksen mukaa aika tasan, vain Hurrikaanin vastaanottoprosentti oli Lakkapäätä parempaa.

Kommentit ottelun jälkeen:
Hakkuri Antti Ropponen, Hurrikaani: ”Vuoristoratamainen ottelu. Molemmat tekivät tänään paljon virheitä, eikä peli ollut tänään kaunista kummallakaan. Vastustaja puolusti hyvin, eikä meillä riittänyt kärsivällisyys varsinkaan hävityissä erissä. Paransimme syöttöä ottelun loppupuolella. Vastustaja ei päässyt sitten hyökkäämään keskeltä.”

Passari Joel Juurinen, Team Lakkapää: ”Joshin matkalla Suomeen oli ongelmia, niin olin itse valmistautunut pelaamaan tänään, joten oli kohtuu helppo mennä peliin sisään. Avauserän Hurrikaani vei kovalla syötöllä. Sen jälkeen pääsimme peliin mukaan. Lopussa kaveri oli kuitenkin parempi ja vei voiton.”

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaani-Loimaa: ”Tänään kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka olivat vielä joulutunnelmissa. Kaksi ensimmäistä erää oli heikkoa lentopalloa. Ensimmäisen erän saimme Tompan (Thomas Douglas-Powell) suonenvedon seurauksena (4 ässää peräkkäin). Toisessa erässä tuli pieni hätä ja Lakkapää kuittasi sen. Tauon jälkeen peli parani molemmilla joukkueilla. Side out -peli parani molemmilla joukkueilla. Vastaanottomme pysyi kasassa ja se oli yksi avaintekijä voitossa.”

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Olen ylpeä omasta joukkueesta. Viikon aikana kohdatut ongelmat eivät näkyneet kentällä. En ole oman lentopallourani aikana joutunut tällaista viikkoa kohtaamaan. Ongelmia on ollut monenlaisia; on ollut sairastumisia, ongelmia matkustamisessa ja pieniä loukkaantumisiakin. Focus pysyi oikeissa asioissa, mutta voimat loppuivat kesken.”

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää, Jouni Palokangas
Hurrikaani-Loimaa, Maksim Buculjevic

Lähitapiolan pistekisa:
1 p. Hurrikaani Loimaa, Max Staples
2 p. Team Lakkapää, Bobby Walsh
3 p. Hurrikaani Loimaa, Maksim Buculjevic

Etta vei Suomen cupin finaalipaikan Lakkapäältä

 

Etta voitti Team Lakkapään 3-1 (24–26, 28–26, 25–22, 25–23) Oulussa pelatussa lentopallon Suomen cupin toisessa puolivälieräottelussa. Ottelu oli tasainen, kuten numerot osoittavat, mutta Etta johti ensimmäistä erää jo 23-20 ja toista 23-19, ja Lakkapää nousi ensimmäisen erän voittoon rauhallisella ja itseluottamusta osoittavalla pelillä sekä hakkuri Casey Schoutenin vaikeilla aloitussyötöillä.

Sama temppu oli toistua myös toisessa erässä, mutta tällä kertaa Lakkapään kiri ei aivan riittänyt ja erän lopussa vielä tuomaristo haparoi ja aiheutti hämminkiä Lakkapään riveissä. Kolmas ja neljäs erä olivat tasaisia, mutta kuten läpi koko ottelun, Etta oli koko ajan kuskin paikalla ja Lakkapää puolestaan nousi ainakin 6-7 kertaa 3-4 tappiopisteen takaa joko tasoihin tai jopa Ettan ohi. Lakkapään peli oli kuitenkin ratkaisuhetkillä flegmaattista ja otteista puuttui voittoon tarvittava määrätietoisuus. Näin cupin finaaliin marssi Etta ja Lakkapää jäi nuolemaan näppejään.

Ottelu oli kahden hyvässä iskussa olevan joukkueen kohtaaminen, jota värittivät keltaiset kortit sekä yksi punainen, jonka sai Lakkapään passari Joshua McKay kolmannen erän alussa. Syy oli ilmeisesti protestointi toisen erän päätöshetkillä, mutta sekin osoitti, että jos joukkueet eivät olleet aivan parhaimmillaan ja peli näyttävintä, niin myös tuomaristolla peli ailahteli ja aiheutti sen, että pelaajat eivät tienneet, millaisella tuomarilinjalla peliä pelataan. Välillä myös linjamiesten otteet olivat hieman haparoivia, ja välillä päätuomari korjasi heidän kotijoukkueelle suosiollisia näyttöjään. Oman mausteensa peliin toi Ettan valmentaja Olli Kuoksa, joka osasi erien ratkaisuhetkillä pitkittää peliä omien aikalisien avulla. Lattaiata kuivattiin varsin usein silloin, kun Lakkapään syöttöruudusta oli luvassa kovaa tulitusta.

Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi kierrätti pelaajistoaan kolmannen ja neljännen erän aikana saaden joukkueeseen lisää virtaa ja osoittaen samalla, että joukkueessa riittää ratkaisijoita myös vaihtopenkillä.

Asseco Resovia Rzeszowin rutiini ja kovuus liikaa Team Lakkapäälle

Team Lakkapää eli Perungan Pojat ei onnistunut murtamaan vieraansa puolalaisen Asseco Resovia Rzeszowin peliä CEV-cupin ensimmäisessä osaottelussa Rovaniemellä torstaina. Rzeszow voitti ottelun selvin 3-0 (25-20, 25-23, 25-9) lukemin ja otti varman otteen kaksiosaisen ottelun voitosta ja jatkopaikasta kuudentoista parhaan joukkoon. Samalla tuli selväksi Puolan PlusLigan ja Suomen Mestaruusliigan välisen ammatti- ja amatööriliigan välinen ero: se on iso.

Rzeszow pelasi läpi koko ottelun erittäin virheetöntä peliä. Joukkueen puolustuspeli libero Mateusz Maslowkin johdolla oli kansainvälistä huipputasoa Lakkapään pelin ollessa tässä ottelussa vain Suomen Mestaruusliigan keskitasoa. Lakkapää ei saanut omaa rentoa peliään käyntiin kuin vain toisen erän loppupuolella, jolloin kentällä oli tuttua taistelevaa ja voittavaa Lakkapäätä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon asti, vaan Rzeszow teki erävoittoon tarvittavat pisteet rauhallisesti ja varmasti.

Ottelussa parhainta Lakkapäätä oli tuttuun tapaan joukkueen keskipeli, jossa sekä Bobby Walsh että Danny Grant olivat tehokkaina verkolla molempien tehdessä viisi hyökkäyspistettä yhteensä vain kolmella virheellä.

Joukkueiden välinen ero näkyi hyökkäystehoissa, Rzeszow hyökkäsi 57 ja Lakkapää 38 prosentin tehoilla. Rzeszow teki ottelussa 9 Lakkapään 19 hyökkäysvirhettä vastaan. Vastaanottoprosentit olivat lähellä toisiaan, Lakkapäällä 55 ja Rzeszow 61 prosenttia.

Rzeszowin vasenkätiset yleispelaajat Ranskan maajoukkuepelaaja Rossard Thibault ja Aleksander Sliwka olivat sekä äärettömän varmoja että Lakkapään torjunnalle vaikeita torjuttavia. Heitä säesti hyvin joukkueen hakkuri Jakub Jarosz. Lakkapään nopea laitapeli ei toiminut kuin osittain ja kun aloitussyötöt eivät olleet riittävän tehokkaita Rzeszowin vastaanotolle, ei joukkueiden paremmuudesta jäänyt mitään epäselvää.

Team Lakkapään parhaana palkittiin keskipelaaja Danny Grant ja Rzeszowin parhaana yleispelaaja Aleksander Sliwka. Rzeszowin parhaana olisi voinut yhtä hyvin palkita myös eleettömän ja virheettömän puolustuspelin sekä 70 prosentin teholla aloitussyöttöjä vastaanottaneen liberon Mateusz Maslowkin.

Kommentit ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta:
Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: – Emme olleet hereillä ottelun alussa. Erien alut olivat tänään haastavia. Eriin pitää olla valmiina tällaisissa otteluissa, tänään emme olleet. Vierasottelussa ei ole enää mitään hävittävää. Se on mahdollisuus meille kaikille.
Yleispelaaja Aleksander Sliwka, Asseco Resovia Rzeszow: – Tulimme tänne voittamaan 3-0 tai 3-1. Pelasimme suunnitelmaan mukaan ja voitimme. Toisessa erässä kotijoukkue pelasi hyvin ja olimme hieman ongelmissa. Saimme kuitenkin taisteltua voiton siitä erästä ja koko ottelusta. Tästä on hyvä lähteä toiseen osaotteluun.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: – Puolitoista erää laitatorjunta oli väärässä paikassa, ja palloja pääsi torjunnasta liikaa läpi. Meidän olisi pitänyt onnistua paremmin joukkueena niin kuin on pelattu Mestaruusliigassa. Erien alut olivat tänään liian vaikeita meille. Tänään olisi ollut saumat omalla pelillämme.
Päävalmentaja Andrzej Kowal, Asseco Resovia Rzeszow: – Halusimme voittaa. Toisessa erässä teimme liikaa virheitä. Annoimme kahdeksan pistettä kotijoukkueelle. Se on liikaa. Tavoitteemme on olla paras joukkue. Virheiden määrä pitää vähentyä. Muuten onnistuimme. Ykköstemmon hyökkäys onnistui hyvin. Samoin syöttö.

Team Lakkapää / PerPo kohtaa huippusikermän Puolasta torstaina

Perungan Pojat palaa eurokentille tänä vuonna vuosien tauon jälkeen. Joukkue pääsi villillä kortilla CEV-cupiin eli Mestarien liigan jälkeen seuraavaksi kovimpaan euroliigaan Challenge-cupin sijaan.
Ensimmäisessä osaottelussa Perungan Pojat / Team Lakkapää kohtaa puolalaisen Asseco Resovia Rzeszówin, joka voitti Puolana PlusLigan mestaruuden vuonna 2015 ja sitä ennen 2012 ja 2013. Joukkueella on 7 Puolan mestaruutta, 4 hopeaa ja 6 pronssia. Joukkue on voittanut kahdesti hopeaa Mestarien liigassa, viimeksi vuonna 2015. Se isännöi Mestarien liigan Final Four -turnausta 2016 ja oli vuosi sitten Euroopan seurajoukkueiden rankingissa sijalla 7. Tällä hetkellä joukkue on PlusLigassa sijalla 4 seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla.
Joukkue vilisee menestystä. Pelaajista Marcin Możdżonek on voittanut MM-kultaa, EM-kultaa ja Mestarien liigan kultaa ja ollut olympialaisissa 2008 ja 2012. Joukkueen passari Lukáš Ticháček on pelannut joukkueessa 2011 lähtien ja on kolminkertainen Puolan, viisinkertainen Saksan ja kaksinkertainen Tsekin mestari. Hakkuri Jakub Jarosz on saavuttanut EM-kultaa ja Maailmanliigan mestaruuden ja ollut Puolan olympiajoukkueessa 2012. Hän on ollut tällä kaudella joukkueensa tehokkain pistemies. Joukkueessa on mukana myös Saksan maajoukkuehakkuri Jochen Schöps sekä Ranskan maajoukkueen huippuyleispelaaja Rossard Thibault.
Tiedossa on Lakkapäälle varmasti ainakin opettavainen iltapuhde, sillä yllä oleva kertoo, että vastassa on joukkue, jolta ei saa mitään ilmaiseksi. Lakkapäällä on takanaan kymmenen ottelun voittoputki, mikä tuo itseluottamusta joukkueen otteisiin. Europelit antavat joukkueelle äärimmäisen tärkeää kovuutta, mitä kotimainen Mestaruusliiga ei voi mitenkään korvata. Voitto Asseco Resoviasta olisi joka tapauksessa iso yllätys, mutta lentopallosahan mikään ei ole mahdotonta. Sen muistavat kaikki, jotka ovat olleet todistamassa Perungan Poikien europelejä Urkalla.
Erityisen mukava lisä rovaniemeläisille ja lappilaisille on nähdä oman kasvatin Elviss Krastinsin paluu Urkalle. Toivottavasti Elviss pääsee myös kentälle ja näyttämään tämän hetkisen osaamisensa kotiyleisölle.

CEVin sivullla kerrotaan myös PerPon europelien paluusta Rovaniemelle, linkki ohessa:

http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=26421

Team Lakkapää jatkoi voittoputkeaan – ei jättänyt Loimulle mitään mahdollisuuksia

Team Lakkapää otti jo yhdeksännen perättäisen voittonsa lentopallon Mestaruusliigassa kukistamalla kotonaan Raision Loimun puhtaasti 3-0 (25-11, 25-18, 25-16). Se ei antanut Loimulle missään vaiheessa mahdollisuutta hallita ottelua, vaan otti selvän voiton virheettömän peliesityksen jälkeen.

Raision Loimu johti ensimmäistä erää 1-2 ja toista 0-2, mutta sen jälkeen Lakkapää meni menojaan. Ensimmäisessä erässä Lakkapään hakkuri Casey Schouten pommitti Loimun pois pelistä. Hän teki tekniselle aikalisälle 14-7 tilanteessa mentäessä kuusi hyökkäyspistettä, kaksi ässää ja yhden torjuntapisteen eli yhdeksän Lakkapään ensimmäisestä 14 pisteestä. Elän loppu oli Lakkapään näytöstä.

Toisessa erässä Jouni Palokangas johdatti Lakkapään tilanteesta 2-4 7-4 johtoon, joka piti erän loppuun saakka. Vain Ossi Rumpusen ja Verneri Vetriön syöttövuoroilla Loimu pääsi hetkeksi iholle, muutoin erä oli Lakkapään heiniä. Kahteen ensimmäiseen erään Lakkapää teki vain yhden hyökkäysvirheen ja Loimun tähtisentterit jäivät ilman torjuntapisteitä.

Ottelun kolmas erä meni aiempien kaavan mukaan. Lakkapää karkasi nopeasti Loimun virheiden säestyksellä omille teilleen ja erä oli ratkennut tekniselle aikalisälle mentäessä Lakkapään johtaessa jo 14-8. Loimu kävi kerran neljän pisteen tuntumassa tilanteessa Tuomas Koppasen ottelun toisella torjuntapisteellä 20-16, mutta Lakkapään vei erän lopun oman virheettömän pelin ja Loimun virheiden kustannuksella.

Lakkapään hyökkäysprosentti oli murhaava: 75 % ja joukkueen heikoimman eli Miikka Lemolankin 64 %, joten ottelun ratkaisusta ei jäänyt mitään epäselvää Loimun hyökkäysprosentin jäätyä 44 prosenttiin. Vastaanottoprosentit menivät 66-48 Lakkapäälle, joten pelin ratkaisu löytyi passariosastolla, jossa Lakkapään parhaana palkittu Joshua McKay pelasi huippupelin tarjoten hyökkäyskalustolleen maukkaita pisteentekopaikkoja. Torjunnat menivät tasan 3-3, joista Loimun torjunnat tulivat kolmannessa erässä. Lakkapää syötti 9 ässää Loimun yhtä vastaan. Lakkapää teki ottelussa vain neljä hyökkäysvirhettä ja Loimu kymmenen. Loimu sortui hyökkäyspelissään tehottomuuteen, vastaanotossa Lakkapään 27 syötöllä pommittama Vetriö nosti 52 prosentin tehoilla, mutta Rumpunen jäi 31 prosenttiin.

Kommentit ottelun jälkeen:
Yleispelaaja Verneri Vetriö, Raision Loimu: – Emme saaneet peliä käyntiin tänään. Mikään ei oikein nyt toimi pelissä. Lakkapää oli tänään kova. Emme löytäneet peli-iloa tänään koko ottelussa.
Hakkuri Casey Shcouten, Team Lakkapää: – Joshua teki pelaamiseni helpoksi tänään. Aggressiivinen syöttö auttoi tänään meitä pelaamaan hyvää peliä.
Päävalmentaja Christophe Achten, Raision Loimu: – Lakkapää pelasi tänään hyvin, me emme. Lakkapää ansaitsi voiton tänään. Joukkueemme tarvitsee lisää tasaista suorittamista. Tänään meillä kaikki pelaajat eivät olleet pelissä mukana. Vastaanotto ei toiminut tänään.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: – Joshua pelasi todella hyvän pelin tänään. Pääsimme lyömään aika paljon tyhjälle verkolle. Joshua noudatti pelisuunnitelmaa täysin. Tänään pelissämme toimi jokainen osa-alue.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää, Joshua McKay
Raision Loimu, Trent O´Dea

Lähitapiolan pistekisa
1 p. Team Lakkapää, Bobby Walsh
2 p. Team Lakkapää, Casey Shcouten
3 p. Team Lakkapää, Joshua McKay

Yleisöä 481

Lakkapää jatkoi voittoputkeaan Ettan kustannuksella

Team Lakkapää otti jo kahdeksannen peräkkäisen voiton lentopallon mestaruusliigassa lauantaina Oulussa Ettan kustannuksella. Tiukka viisieräinen vääntö päättyi lopulta Lakkapään voittoon erin 2-3 (18-25, 25-18, 22-25, 25-17, 13-15). Lakkapää on hävinnyt viimeksi liigassa 5. lokakuuta, jolloin nousukiitoon lähtenyt Etta voitti Lakkapään Urkalla 0-3.

Ohessa linkki Lapin Kansan raporttiin ottelusta:

https://www.lapinkansa.fi/urheilu/lakkapaan-voittoputki-kesti-ettan-rynnistyksen-200559997/

 

 

Olli Kuoksa yritti ja onnistui sekoittamaan Lakkapään peliä

Team Lakkapää otti voiton Lentopalloseura Ettasta Suomen cupin ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Voitto tuli lopulta erin 3-2 (27-29, 25-19, 25-23, 20-25, 15-13). Ettan valmentaja Olli Kuoksa yritti ja onnistui hämäämään Lakkapään peliä marssittamalla kentälle kakkoskuusikon. Temppu melkein onnistui, sillä joukkue otti tärkeän yhden sarjapisteen ennen toista osaottelua, joka pelataan 13.12. Oulussa.

Kuoksan teko on toisaalta ymmärrettävä, sillä joukkue on kovassa otteluruuhkassa ja heti lauantaina joukkueet kohtaavat uudelleen Oulussa Mestaruusliigaottelussa. Kaikkien aikojen kovimmassa iskussa oleva joukkue luottaa siihen, että toisessa osaottelussa se hoitaa varman voiton ja paikan jatkopeleihin.

Ottelun jälkeen kommentit olivat seuraavat:
Yleispelaaja Jiri Hänninen, Etta: ”Lähettiin ilon kautta ja puolustuspelin kautta. Ensimmäinen erä meni aika lailla meidän suunnitelmien mukaan. Sen jälkeen roikuttiin mukana. Harmittaa, että emme saaneet voittoa pelattua. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä toiseen osaotteluun.”

Yleispelaaja Jere Mäkinen, Team Lakkapää: ”Vastustajan yllättävä kokoonpano sekoitti vähän pakkaa. Ilta oli meille vaikea. Etta haki meitä paremmin vaikeita palloja peliin. Täyttä kolmea pistettä haettiin. Tähän on kuitenkin tyydyttävä. Toiseen osaotteluun lähdemme taistelemaan jatkopaikasta. Etu on voiton myötä kuitenkin meillä.”

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta: ”Saavutetulla pisteellä on iso merkitys. Pistekin tyydyttää. Nyt riittää, että voitamme kotona kolmen pisteen arvoisesti. Terveystilanne joukkueessa on hyvä. Tämän päivän pelaava kuusikko oli tähän hetkeen paras kuusikko. Halu finaaliin on.”

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Enemmän olisi ollut otettavissa. Jerelle saimme pitkän poissaolon jälkeen lähes täyden ottelun. Jere oli helppo laittaa kentälle. Kovaa vääntöä tänään. Peli oli meille vaikea. Pelissä oli epätarkkuutta tänään. Puolustuksessa oli osalla miehistä vähän selkä suorana. Voitto on kuitenkin aina hyvä.”

Parhaat pelaajat:
Antti Ronkainen, Etta
Casey Shcouten, Team Lakkapää

Lapin Kansan raportti ottelusta:
https://www.lapinkansa.fi/urheilu/lakkapaalle-voitto-mutta-ettanappasi-kakkoskuusikolla-hyvat-saumat-kotipeliin-200548178/

Team Lakkapäälle makea torjuntavoitto väsyneestä VaLePasta

Team Lakkapää väsytti Vammalan Lentopallon kahdessa ensimmäisessä tiukassa erässä ja vei lopulta 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-15) voiton, kolme sarjapistettä ja kolmannen sijan Mestaruusliigan sarjataulukossa. Samalla joukkueen voittoputki kasvoi jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Ensimmäisessä erässä Lakkapää karkasi jo 13-8 johtoon, vaikka VaLePa johtikin ottelua alussa 0-3. VaLePa kavensi Markus Kaurton syöttövuorolla tilanteeksi 14-12. Lakkapää karkasi uudelleen 18-14 ja 23-19 johtoon, mutta VaLePa tuli jälleen iholle 23-22. Tuomas Hautalan tulo torjuntavaihtoon ja ottamalla Olli Kunnarin kiinni katkaisi erän Lakkapäälle 25-22.

Toinen erä oli tasainen, vaikka peli aaltoili molempien joukkueiden viedessä välillä peliä. Ensin Lakkapää 7-4, sitten VaLePa 7-10 ja 17-20. Lakkapää nousi vielä 23-22 johtoon, kunnes VaLePa Ville Sorvojan kahdella hyökkäyksellä vei erän VaLePalle 23-25.

Kolmas erä alkoi jälleen VaLePan 0-2 johdolla. Sen jälkeen erää pelattiin tasaisena tekniselle erätauolle, jonne mentiin Lakkapään 14-12 johdossa. Tämän jälkeen VaLePan paukut loppuivat ja Lakkapää karkasi 21-13 ja 24-17 johtoon, jonka VaLePa kavensi parhaimmillaan neljään pisteeseen. Tämän jälkeen Lakkapään paras pelaaja Miikka Lemola nosti ja hyökkäsi erän ratkaisupisteen VaLePan kenttään.

Neljännessä erässä Lakkapää meni nopeasti 5-1 johtoon ja ottelu ratkesi käytännössä siihen. Lakkapää karkasi 14-6 johtoon, minkä jälkeen erän loppu oli pelkkä muodollisuus.

Lakkapää voitti ottelun myös tilastoissa. Se vei torjunnat 15-7, hyökkäysprosentit 49-39, ja ennen kaikkea virheiden määrässä 16-29. Vastaanottoprosentit menivät tasan 53-54, samoin ässäsyötöt 3-3.

Kommentit ottelun jälkeen:
Keskipelaaja Markus Kaurto, VaLePa: – Fyysiseen väsymykseen tämä peli ei kaatunut. Itsellä oli pelihaluja. En osaa sanoa, onko joukkueella henkistä krapulaa. Kunnia vastustajalle.
Passari Joshua McKay, Team Lakkapää: – Hyvä peli joukkueelta. Pelasimme joukkueelta. Erityisesti Bobby (Walsh) pelasi erinomaisen pelin. Jokainen hoiti oman ruutunsa hyvin. Se oli voiton avain. Tämä peli oli joukkueelta paras peli tällä kaudella.
Päävalmentaja Sami Kurttila, Valepa: – Energiavarastot olivat kauden tärkeimpien pelien jälkeen aika tyhjät. Sen jälkeen kohdattiin kaksi liigan kovavireisintä joukkuetta. Neljäs erä oli anteeksiantamatonta.  Levossa ja latautumisessa meni jotain vikaan. Rinkimme on niin laaja, että parempaan on pystyttävä myös otteluruuhkissa.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: – Pystyttiin keskittymään omaan tekemiseen. Pystyimme pitämään temmon kovana ja energiaa pelissä. Pelasimme huippupelin. Lemola pelasi kauden parhaan pelinsä ja Walsh on huikeassa vireessä.

Parhaat pelaajat:
VaLePa: Arttu Lehtimäki
Team Lakkapää: Miikka Lemola

Lähitapiolan pistekisa:
1 p. Bobby Walsh, Team Lakkapää
2 p. Casey Shcouten, Team Lakkapää
3 p. Miikka Lemola, Team Lakkapää