Peetu Mäkinen palaa Lakkapään riveihin

Peetu Mäkinen tekee paluun kotiseudulleen Rovaniemelle ja on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Team Lakkapään kanssa.

Peetu pelasi kaksi edellistä kautta Vammalan Lentopallon riveissä voittaen kaksi Suomen mestaruutta. Peliaika jäi kuitenkin kovin niukaksi. Peetu pelasi erittäin lupaavan kauden Team Lakkapään riveissä ennen siirtymistään VaLePaan.

Team Lakkapäällä on tällä hetkellä kahdeksan sopimuspelaajaa, joista yksi Danny Grant, on ainoa ulkomaalainen. Joukkueen päävalmetaja Henri Tuomi aloittaa toisen kauden päävalmentajana.

Jani Sippola Team Lakkapään passariksi

28-vuotias 192-senttinen passari Jani Sippola on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen lentopallon Mestaruusliigajoukkue Team Lakkapään kanssa.

Sippola on Nurmon Jymyn kasvatti ja pelannut ulkomailla kaudesta 2015-16 lähtien. Päättyneellä kaudella Sippola pelasi Romaniassa ja sitä ennen Saksassa. Suomessa hän pelasi pitkään Raision Loimun riveissä.

– Olemme Janin kanssa tunteneet pitkään ja olimme myös Loimussa yhdessä, Team Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi kertoi.

– Molemmat osapuolet halusivat tehdä sopimuksen, joten yhteisymmärrys Janin siirtymisestä Team Lakkapään riveihin syntyi varsin helposti.

Tuomen mukaan Sippolasta Lakkapää saa vahvasormisen ja ulkomailla kokemusta hankkineen passarin.

– Kokemuksen lisäksi Jani tuo joukkueeseen sen kaipaamaa johtajuutta. Odotamme molemmat innolla tulevaa Mestaruusliigakautta, Tuomi tiivisti.

Jani Sippola kertoi Tuomen tiedustelleen hänen jatkosuunnitelmiaan kauden lopulla ja kun molemmat tunsivat entuudestaan toisensa, PerPon tarjoama paketti alkoi kiinnostaa häntä.

– Lakkapää on kasaamassa nuorta suomalaista joukkuetta ja itse jo hieman kokeneempana konkarina toivon tuovani johtajuutta mukaan, Sippola kertoi.

Hän kertoi, että vuodet ulkomailla ovat tuoneet peliin enemmän malttia sekä kokonaisnäkemystä pelaamisesta ja passarin roolista.

– Kokemus on tuonut malttia ja nyt ei tarvitse jokaisen pallon kanssa elää niin hetkessä, vaan pystyy miettimään peliä jo muutaman pallon verran eteenpäin, Sippola sanoi.

Jouni Palokangas paras pelaaja

Viime viikon torstaina vietetyssä Perungan Poikien palkitsemistilaisuudessa seuran parhaaksi pelaajaksi valittiin Jouni Palokangas, joka sai myös valmentajan pytyn. Vuoden valmentaja on Henri Tuomi ja vuoden seuratoimihenkilöt ovat Satu Perunka-Tervo ja Esa Tervo.

Vuoden tulokas on Danny Grant ja Allun maljan eli Allan Pietilän lahjoittama palkinto määrätietoisesti ja esimerkillisellä tavalla harjoitteluun suhtautuvalle pelaajalle annettiin Niko-Matti Koskelalle. Mestaruusliigan fair play -palkinnon pokkasi puolestaan Jyri Niemi.

Team Lakkapää voitti huikean trillerin Rovaniemellä

Team Lakkapää ja Pielaveden Sampo Volley järjestivät juuri sellaisen lentopallonäytöksen, joka sopii kahdelle 2000-luvun menestysjoukkueelle. Team Lakkapää voitti lopulta vuoristoratamaisen ottelun erin 3-2 (25-23, 25-17, 23-25, 21-25, 15-13) ja jatkoi molempien joukkueiden kautta lauantaina Siilinjärvellä pelattavaan ratkaisevaan kolmanteen pronssiotteluun. Tuo koitos tulee olemaan näillä näkymin viimeinen pääsarjanottelu Pielaveden Sampolle sekä Team Lakkapään ja Perungan Poikien menestykseen 22 vuoden aikana luotsanneelle Oiva Tapiolle. Ottelu tulee olemaan varmasti pronssiottelua suurempi ottelu, joka kaikkien kannattaa mennä nauttimaan paikan päällä.

Ensimmäinen erä oli Sampo Volleyn hallintaa, se johti erää selvästi jo 6-13, kun Lakkapää teki paljon hyökkäysvirheitä ja Sampo puolestaan pelasi kärsivällistä puolustuspeliä. Lakkapää nousi Bobby Walshin ässäsyötöllä tilanteeseen 14-18 ja tästä alkoi nousu, jonka päätti Casey Schoutenin syöttöshow tilanteessa 20-23: ensin kaksi pahaa syöttöä ja ässä tilanteessa 24-23 vei Lakkapään johtoon. Tämän jälkeen libero Jeremy Davies puolusti ratkaisevan pallon peliin, josta koko erän juhlinut Sampon hakkuri Timo Leikas iski pallon leveäksi. Erän aikana peliin Gabriel Domecuksen tilalle tullut Miikka Lemola oli kolmas Lakkapään ratkaisupelaaja yhdessä Bobby Walshin kanssa.

Toisessa erässä Schouten jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Kaksi ässää Enderwin Herrerasta ja tilanne oli 6-1. Tämän jälkeen Herrera sai antaa tilaa Ville Heiskaselle, mutta tahti ei muuttunut, vaan Lakkapää karkasi 11-6 johtoon, josta Sampo nousi vielä 11-9 tilanteeseen. Tämän jälkeen Lakkapään peli aukesi ja Sampo jäi täysin loppuerässä Lakkapään hyvän puolustus- ja jatkopallopelin uhriksi.

Kolmas erä oli tasainen alusta alkaen. Sampo otti alussa 0-2 johdon, joka kääntyi vuoroin molempien parin pisteen eduksi. Sampo meni 20-20 tilanteesta pahoilla ja onnekkailla syötöillä 21-24 johtoon, josta Lakkapää nousi vielä pisteen tuntumaan, mutta lopulta Sampo sai kaivettua ratkaisupisteen Lakkapään virheen jälkeen.

Neljäs erä alkoi Sampon komennossa. Se meni Lakkapään tehdessä virheitä 2-9 ja 3-12 johtoon. Parhaimmillaan Sampo johti jo 5-14 ennen kuin alkoi Lakkapään nousu, jota johti Miikka Lemola syöttöruudusta. Lakkapää nousi jo 18-19 tilanteeseen, kunnes McKaylle sattui harmillinen passivirhe keskihyökkäyksessä ja kun Domecus nosti jatkossa Kaatrasalon aloitussyötön seinille, meni Sampo lopulta helpottavaan erävoittoon.

Viides erä oli koko ottelu pienoiskoossa. Ensin Sampo meni 1-4 johtoon Eetu Häyrisen kovilla syötöillä. Sampo johti jo vakuuttavasti 3-7, mutta sitten alkoi jälleen Lakkapään huikea nousu, joka tuli nimenomaan loistavasta ja kärsivällisestä puolustus- ja jatkopallopelaamisesta. Eetu Häyrinen jäi muutaman kerran Lakkapään torjuntaan ja tilanne olikin pian 8-8. Tämän jälkeen ottelun voitosta käytiin pelin parhaat taistelupallot, jotka kääntyivät vuoroin molemmille joukkueille. Lakkapää nousi ensimmäistä kertaa 12-11 johtoon, eikä sen jälkeen enää luopunut siitä. Ottelun ratkaisupallon nosti Davies, ja pallon iski kenttään Casey Schouten.

Lakkapään paras pelaaja oli huimat tehot 21/+17iskenyt keskipelaaja Bobby Walsh. Hän napsi myös kentän korkeimman torjuntamäärän 7 koppia. Aloitussyöttöpommituksessa olleet yleispelaajat Jouni Palokangas 36/53%, ja Miikka Lemola 30/70% olivat ratkaisevassa asemassa joukkueen hyökkäyspelin rakentelussa. Davies sai olla työttömänä vastaanotossa 12 vastaanotollaan, mutta puolustuspelissä hän oli jälleen loistava.

Sampo Volleyn tehokkain oli hakkurina kesken peliin tullut Eetu Häyrinen 14/+7. Parhaana palkittu Aleksi Mutka nosti huimat 43 aloitussyöttöä huikealla 63 prosentin tehoilla, joita joukkueen hyökkäyskalusto ei riittävästi pystynyt hyödyntämään. Ässäsyötöt menivät Sampolle 8-9 ja samoin torjunnat 13-14. Vastaanottoprosentti meni Lakkapäälle 57-51 ja hyökkäysprosentti 41-35.

Kommentit ottelun jälkeen:
Hakkuri Eetu Häyrinen, Sampo Volley: ”Parempi voitti tänään. Emme ansainneet voittoa tänään. Lauantaina tavoittelemme voittoa”.
Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: ”Kahden ensimmäisen erän ajan peli oli meidän hallussa. Ensimmäisessä erässä saimme hyvän nousun, mutta käänsimme sen vielä meille. Pitkän erätauon jälkeen momentum katosi ja kaveri vei peliä. Viides erä oli kova vääntö. Teimme lopussa vastustajaa rohkeampia suorituksia, jotka käänsivät ottelun meille”.
Päävalmentaja Timo Tolvanen, Sampo Volley: ”Peli oli vähän ihmeellinen. Peli aaltoili molemmilla joukkueilla. Ensimmäisen erän hyvän lähdön jälkeen kadotimme pelin käsittämättömästi. Viidennen erän puolen välin jälkeen peli ei pomppinut meille. Lauantaille jäi mietittävää. Hyökkääminen oli tänään vaikeaa. Lyönnit olivat välillä silmittömiä ja Lakkapääkin puolusti hyvin”.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Peli aaltoili tänään paljon, mutta niin peli joskus tekee. Peli oli hyvin paljon samankaltainen kuin ensimmäinen peli Siilinjärvellä. Tänään onnistuimme taistelemaan tiukat erät itsellemme. Kova taistelu on edessä lauantaina. Tavoitteena on voittaa kauden viimeinen pallo. Odotan tasaista ottelua lauantaille”.

Parhaat pelaajat:
Sampo Volley: Aleksi Mutka
Team Lakkapää: Bobby Walsh

 

 

Pronssipelit alkavat perjantaina

Team Lakkapää ja Sampo Volley kohtaavat viime vuoden tapaan lentopallon Mestaruusliigan pronssiotteluissa. Pronssimitalit ratkeavat kahdella voitolla. Ensimmäinen ottelu pelataan Pielavedellä perjantaina 6.4. kello 18.30. Toinen ottelu pelataan Rovaniemellä keskiviikkona 11.4. kello 18.30 ja tarvittaessa kolmas ottelu Pielavedellä lauantaina 14.4. kello 17.00.

Aurinkoinen sää kruunasi pääsiäishiihdot

Perungan Poikien perinteiset pääsiäishiihdot hiihdeltiin leppoisissa ja aurinkoisissa tunnelmissa aprillipäivänä 1.4. Perunkajärvellä.

Hiihtokilpailujen tulokset:
2016-15 syntyneet: Eevi Markela
2014-13 syntyneet: T. 1. Alma Markela. P. 1. Eeli Tulppo, 2. Eetu Piirainen
2012-11 syntyneet: T. 1. Maisa Lahti, 2. Tiia Tervo, 3. Moona Marjeta
2010-09 syntyneet: T. 1. Liia Piirainen, 2. Terhi Leinonen. P. 1. Kosti Tervo, 2. Viljami Tulppo, 3. Elmo Tervo
2008-07 syntyneet: T. 1. Tiina Leinonen. P. 1. Jasper Marjeta
2006-05 syntyneet: T. 1. Inari Lindgren, 2. Maiju Huttunen, 3. Noora Tervo
2003-04 syntyneet: P. 1. Niko Tervo

Naiset: Raili Tervo

Seurajoukkueiden haasteviesti
1. Perungan Pojat (Inari Lindgren, Noora Tervo ja Maiju Huttunen)
2. Perungan Erämiehet (Viljami Tulppo, Tiina Leinonen ja Niko Tervo)
3. Maa- ja kotitalousseura (Satu Perunka-Tervo, Veli Tervo ja Aino Marjeta)

Seuran mitalilla palkitut henkilöt ”Pitkäaikaisesta työstä seuran hyväksi”. Vas. Hellevi Tervo, Oiva Tapio, Kari Tapio, Tarmo Tapio, Lasse Perunka ja Veli Tervo. Kuvasta puuttuvat Pekka Kuoksa, Marjatta Kivelä-Tapio, Raija Teräs ja Tauno Kehus.

Haasteviestijoukkueet.

VaLePa jätti Team Lakkapään nollille

Vammalan Lentopallo ei jättänyt mitään selittelyjen sijaa ottaessaan neljännen ja ratkaisevan voiton välieräsarjassa Team Lakkapäästä kiirastorstaina pelatussa lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjan neljännessä ottelussa. VaLePa voitti Lapin Urheiluopistolla pelatun ottelun selvin 3-0 (25-17, 25-19, 25-14) lukemin. Joukkue oli lähes kaikessa Lakkapäätä edellä. Vaikka Lakkapää sai paljon tehoja aloitussyöttöihinsä, VaLePa pystyi pitämään vastaanottonsa kasassa eikä antanut Lakkapään syöttöjen häiritä peliään.

Ottelun kaikki erät olivat VaLePan hallintaa. Ensimmäisessä erässä se meni 1-4 johtoon ja vaikka Lakkapää nousi lähelle, se ei missään vaiheessa saanut otetta VaLePasta. Toisessa erässä Lakkapää jatkoi todella vaikeilla ja onnistuneilla aloitussyötöillään ja se johti erää 6-4 ja 14-12. Tämän jälkeen VaLePa nousi Lakkapään virheiden auttamana 14-16 johtoon ja Lakkapään peli mureni siihen. Kolmannessa erässä VaLePa meni jälleen 1-3 johtoon, jonka Lakkapää tasoitti ja meni 7-5 johtoon. Jälleen sama Lakkapään kannalta liiankin tuttu kaava toistui. VaLePa nousi Urpo Sivulan syöttövuorolla 7-10 johtoon, ja Lakkapään selkäranka katkesi siihen. VaLePa hoiti loppuerän hymy suupielessä rutiinilla Lakkapään alistuessa kohtaloonsa.

Lakkapää ei pystynyt haastamaan VaLePaa koko sarjan aikana kunnolla kertaakaan. VaLePan Mestarien liigassa keräämä rutiini näkyi selvästi sen pelissä. Se hallitsi vaikeat hetkensä ilman paniikkia, kun taas Lakkapää sortui hätäilyyn ja ennen kaikkea heikkoon jatkopallojen päättämiseen. Jotain joukkueiden pelistä kertoo se, että Lakkapään vastaanotto oli 57 %, kun VaLePan vain 48, mutta hyökkäysprosentti oli VaLePalla 52 Lakkapään 38 vastaan. Lakkapää teki kolmeen erään järkyttävät 27 hyökkäysvirhettä VaLePan 8 vastaan.

VaLePa jatkaa finaaleihin selkeänä ennakkosuosikkina ja Lakkapää puolestaan pääsee keskittymään pronssiopeleihin. Mikäli Hurrikaani voittaa Sampo Volleyn, ovat mitalipeleissä täsmälleen samat joukkueet kuin viime vuonna, ainakin finaalissa ja pronssiottelussa ovat tutut joukkueet: Vammalan Lentopallo ja Team Lakkapää.

Kommentit ottelun jälkeen:

Yleispelaaja Olli Kunnari, Valepa: ”Tänään tulimme katkaisemaan sarjan. Katkaisupeli on aina vaikea, mutta olimme tänään siihen valmiita. Tämä oli meiltä kokonaisuudessaan yksi sarjan parhaista peleistä. Ottelussa ja ottelusarjassa oma pelimme on riittänyt siihen, että olemme pysyneet kuskin paikalla. Siihen voi olla tyytyväinen”.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: ”Tämä ilta meni valitettavasti aikaisempien pelien kaavalla. Meillä oli näennäisiä hyviä hetkiä, mutta annoimme liikaa pisteitä kaverille. Eilisessä pelissä oli paras sauma ottaa erävoittoja. Emme pystyneet muuten haastamaan Valepaa. He pelasivat omalla tasolla, me emme. Pronssiotteluihin laitamme kaiken peliin. Pronssi on meille selkeä tavoite.

Päävalmentaja Sami Kurttila, Valepa: ”Tänään toisen erän alussa Lakkapää pelasi omalla tasollaan. He tekivät kuitenkin hyökkäysvirheitä, joiden avulla pääsimme peliin mukaan. Saimme eliminoitua heidän keskihyökkäykset. Se oli tärkeä asia tässä sarjassa. Saimme myös koko ottelusarjassa pehmennettyä heidän vastaanottonsa. Joukkueemme pelasi tasaisesti tänään ja koko ottelusarjassa”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Onnittelut Valepalle. Tässä sarjassa ei jää jossiteltavaa. Valepa oli myös henkilökohtaisella taitotasolla meitä edellä. Uskon puute leimasi meidän ottelusarjaa. Vastaanotto oli yksittäisistä asioista merkittävin, mikä söi meidän itseluottamusta, vaikka tänään saimmekin sen paremmalle tasolle. Paniikkinappulaa ei tarvitse painaa pronssiottelun osalta. Valepa on niin kova vastustaja, että nuorta joukkuetta ei voi tuomita siitä, että he eivät pärjää mestaruusliigatasoista joukkuetta vastaan. Pronssiotteluissa pistämme kaiken peliin”.

Parhaat pelaajat:
Mikko Esko, VaLePa
Danny Grant, Team Lakkapää

VaLePa antoi kahdesti siimaa Team Lakkapäälle

Team Lakkapää sai kaksi mahdollisuutta ottaa ensimmäisen erävoittonsa lentopallon Mestaruusliigassa kolmannessa välieräottelussa Vammalan Lentopallolta, mutta se ei kyennyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen, vaan VaLepa otti puhtaan 3-0 voiton (25-22, 25-21, 25-12).

Ensimmäinen erä oli VaLePan hallintaa alusta alkaen. Se johti erää jo 6-13 ennen kuin Lakkapää uskalsi lähteä mukaan peliin. Lakkapää nousi Urpo Sivulan hyökkäysvirheiden ja Jouni Palokankaan aloitussyöttövuorolla tilanteesta 15-20 22-20 johtoon, mutta tämän jälkeen joukkue suli täysin ja sen hyökkäyspeli katosi kokonaan ja VaLePa kiitti ja vei erävoiton.

Toisessa erässä pelattiin pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes erän puolivälin jälkeen Lakkapää meni etenkin libero Jeremy Daviesin huiman puolustuspelin avittamana jo 18-13 johtoon. Tämän jälkeen Lakkapää jälleen alkoi varoa pelaamista ja joukkueen otteista paistoi se, että VaLePa oli voittanut kaikki erät siihen mennessä. Lakkapään ujostellessa VaLePa kiitti, nousi tasoihin ja vei erän itselleen.

Kolmas erä alkoi nopealla VaLePan 0-3 johtoasemalla. Tämä viitoitti erän kulkua, joka ratkesi Mikko Eskon syöttövuorolla. Esko syötti VaLePan tilanteesta 10-12 peräti 10-20 johtoon ja erä ja koko ottelu oli taputeltu.

VaLePa ratkaisi ottelun hyökkäyspäässä. Se jaksoi puolustaa kärsivällisemmin kuin Lakkapää ja päätti jatkohyökkäykset selvästi kotijoukkuetta tehokkaammin ja tarkemmin. Muutoin joukkueet olivat varsin tasaväkisiä. VaLePa pystyi paremmin käyttämään Lakkapään vastaanottoa hyväkseen, mutta myös Lakkapää syötti todella hyvin. Erik Sundberg oli VaLePan tehokkain ja takaisin paremmin tasolleen päässyt kotijoukkueen hakkuri Casey Shcouten kotijoukkueen tehokkain. Parasta peliä Lakkapäästä esitti kuitenkin libero Jeremy Davies, joka antoi useilla puolustuksillaan kotijoukkueelle mahdollisuuden ottaa break point –pisteitä.

Kommentit ottelun jälkeen:
Passari Mikko Esko, VaLePa: ”Jatkoimme siitä, mihin kotona jäimme. Palokankaan syöttövuoroon me kadotimme pelimme ja teimme liikaa virheitä. Pystyttiin kuitenkin kääntämään ensimmäinen erä meille. Lakkapää jatkoi toiseen erään hyvin. Lehtimäen Artun syöttövuorolla tulimme sitten takaa ohi erävoittoon. Ottelun ratkaisun kannalta se oli merkittävä hetki. Huomiseen peliin valmistaudumme samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin”.

Yleispelaaja Jere Mäkinen, Team Lakkapää: ”Peli alkoi hengettömästi. Saimme hengen päälle ja aloimme taistella. Peli-ilme oli huomattavasti parempi kuin vierasotteluissa. Viimeinen erä meni ohi. Taistelu loppui kolmanteen erään. Valepa syötti tänään siten, että meidän piti pitää vastaanotossa jalat koko ajan liikkeessä”.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa: ”Ensimmäisessä erässä meillä oli musta hetki. Meillä tuli meitä leimaava kiire siinä hetkessä. Ensimmäisen erän voitto oli todella tärkeä. Tämä oli koko joukkueen voitto. Huomenna pyrimme olemaan vielä parempia”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Kahdessa ensimmäisessä erässä saimme taisteltua hyvän johtoaseman. Emme pystyneet kuitenkaan taistelemaan voittoa noista eristä. Kolmanteen erään meillä loppui usko. Huomenna jätämme kentälle kaiken, mitä meiltä löytyy”.

Parhaat pelaajat:
Markus Kaurto, VaLePa
Jeremy Davies, Team Lakkapää

Team Lakkapää mitalipeleihin

Team Lakkapää otti kolmannen voiton puolivälieräsarjassa Oulun Ettasta erin 3-0 (25-23, 25-20, 25-19) Oulussa pelatussa kolmannessa puolivälierässä. Lakkapää voitti ottelusarjan puhtaasti 3-0 ja raivasi näin tiensä toisena vuotena peräkkäin lentopallon Mestaruusliigan välieriin ja sitä kautta myös mitalipeleihin.