Sampo Volley kukisti Team Lakkapään Nortsan juhlaottelussa

Team Lakkapään ja Sampo Volleyn ottelu oli jälleen tuttua taistelua kahden voittoa himoitsevan toisilleen tutun joukkueen välillä. Tiukka kamppailu kääntyi lopulta vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen Sampo Volleylle erin 2-3 (15-25, 17-25, 25-23, 25-17, 16-18).

Ennen ottelua paljastettiin Normunds Veinbergsin Lapin Urheiluopiston päätyyn nostettu pelipaita. Yleisö otti Nortsan jälleen omakseen, kun hän paidan paljastuksen lisäksi vastaanotti Perungan Poikien juhlamitalin numero 1 Perungan Poikien puheenjohtaja Oiva Tapiolta. Samalla kertaa Urkan halliin nostettiin myös Perungan Poikien neljä mestaruus- ja yksi Suomen Cupin mestaruusviiriä.

Itse ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä juhlia piti Sampo Volley, joka teki molemmissa erässä melkein mitä tahtoi. Etenkin joukkueen puolustuspeli oli silmiä hivelevää, kun taas Lakkapää teki melkein kaikki mahdolliset virheet heikosta aloitusten vastaanotosta epävarman passipelin kautta pehmoiseen hyökkäyspeliin. Edes aloitussyöttöpeli ei toiminut Lakkapäällä.  Sampo antoi Lakkapäälle myös pientä tasoitusta, kun virolaisyleispelaaja Andrus Raadik ei ollut aloituksessa, vaan hänen tontilleen astui Ville Heiskanen.

Kolmanteen erään Urkan kentälle asteli ärsyyntynyt Lakkapää. Se aloitti erän 3-0 johdolla ja joukkueen peli oli huomattavasti kahta ensimmäistä erää aggressiivisempaa. Sampo puolestaan alkoi pehmetä ja ottelu kääntyi Lakkapään hallintaan. Lakkapää vei kolmannen erän lukemin 25-23 ja samalla kaavalla myös neljännen erän nimiinsä 25-17. Kolmatta erää Lakkapää hallitsi ja johti jo 24-17, mutta oman pelin sakkaus nosti Sammon takaisin erään mukaan, mutta Lakkapään kapteeni Jouni Palokangas päätti neljännen erän Lakkapäälle.

Viides erä oli tasainen alusta ottelupalloon saakka. Lakkapää johti erää 3-1, mutta Sampo puolestaan hallitsi erän loppupuolta johtaen erää 10-12. Lakkapää nousi tasoihin ja johti jo 13-14, mutta Sampo kipusi jälleen tasoihin ja vei erän lopulta pistein 16-18 ja samalla koko ottelun erin 2-3.

Lakkapään hakkuri Casey Schouten nousi alun haparoinnin jälkeen joukkueen ykkösmieheksi 27 pisteellään. Sammon Eetu Pennanen oli vastaavasti joukkueensa paras pistemies 33 pisteellä, joten ottelu kääntyi lopulta hakkureiden väliseksi taisteluksi. Lakkapään paras torjuja oli yllättäen yleispelaaja Jere Mäkinen, jonka tämän vuotinen mestaruuskausi alkoi alun haparoinnin jälkeen oivasti.

Kommentit ottelun jälkeen:
Eetu Häyrinen, Sampo Volleyn hakkuri: ”Hyvä voitto. Rovaniemeltä ei ole ikinä helppo ottaa voittoa. Kaksi erää voitettiin helposti. Sitten peli kääntyi.  Meillä tuli muutamia heikkoja hetkiä. Viidenteen saatiin kasattua peli ja kairattiin voitto. Omaan peliin olin tänään tyytyväinen”.
Team Lakkapään yleispelaaja Jere Mäkinen: ”Alku oli tänään tosi vaikea. Teimme paljon virheitä ja olimme kiireessä. Pitkällä erätauolla saimme rauhoitettua peliä. Viidennessä erässä muutama virhe ratkaisi”.
Sampo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen: ”Lakkapään alun heikkous yllätti. Saimme aika paljon ilmaisia pisteitä. Pelasimme itse hyvää peliä. Alussa saatiin vastustajan hakkuri kiinni, mutta hän paransi peliä, ja ottelu tasoittui.  Viidennessä erässä mentiin pallo kerrallaan. Pienestä oli kiinni, mutta olimme vähän rohkeampia lopussa ja saimme taisteltua voiton
Team Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi: ”Passipeli ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä. Pitkällä erätauolla saatiin passipeli toimimaan. Peli alkoi toimia sen jälkeen. Kolmannessa saatiin pelistä kiinni. Viidennessä erässä voittoa tarjottiin, mutta emme pelanneet sovitun pelitavan mukaisesti. Joukkueessa on kuitenkin huikea potentiaali. Tämä ilta itsessään oli joukkueelta melkoinen kasvutarina”.

Parhaat pelaajat:
Sampo Volley: Eetu Häyrinen
Team Lakkapää: Casey Schouten

Lähitapiola-pisteet:

3 p. Casey Schouten, Team Lakkapää
2 p. Eetu Pennanen, Sampo Volley
1 p. Jere Mäkinen, Team Lakkapää

Sampo Volley juhlistamaan Perungan Poikia joukkueiden kauden avauksessa

Team Lakkapään kausi alkaa juhlavasti. Perungan Pojat täytti tänä vuonna 70 vuotta ja Mestaruusliigakauden 2017-2018 avaus Lapin Urheiluopistolla on samalla seuran juhlaottelu. Juhlia vietetään ottelun alussa muutoinkin, sillä Perungan Poikien ikonin: Normunds Veinbergsin paita nostetaan Urheiluopiston hallin päätyyn yhdessä joukkueen neljän mestaruus- ja yhden Suomen cupin voittoviirin kanssa.

Mikäpä olisi sopivampi avausvastustajaksi juhlaotteluun kuin Sampo Volley Pielavedeltä. Seurat ovat 2000-luvun hallitsijoita aina 2010-luvun alkuun saakka. Sen jälkeen molemmilla joukkueilla on ollut seesteisempi kausi, mutta kuvaavaa molemmille joukkueille on se, että ne palasivat viime kaudella Suomen huipulle. Joukkueet kohtasivat pronssiotteluissa, jotka tutun eli pisimmän kaavan mukaan vei Sampo Volley.

Sampo on vain vahvistunut viime kaudesta. Yleispelaajien ykköseksi noussutta virolaista Andrus Raadikia komppaa Sampoon palannut Enderwin Herrera. Passipelistä vastaa Petteri Penttinen ja keskipelaajien tontilla riittää myös laatua. Vastaanotossa on maajoukkueessa esiintynyt libero Aleksi Mutka ja hakkureina Eetu Häyrinen, joten kasassa on kivikova joukkue, jota johtaa Timo Tolvanen.

Lakkapään rosteri on sen sijaan kokenut merkittäviä muutoksia viime kaudesta kun joukkueessa vaihtuivat passari, hakkuri ja libero. Nyt peliä johtaa kanadalaispassari Joshua McKay ja hakkurina samoin kanadalainen Gasey Scouten. Molemmat ovat todella kovia hyppysyöttäjiä ja todellisia laatupelaajia paikoillaan. Bobby Walsh oli viime kaudella liigan parhaita keskipelaajia ja Tuomas Hautalan lisäksi pituutta sentteriosastolle tuo kanadalainen 208-senttinen Danny Grant. Jouni Palokangas on jälleen huippuiskussa ja liberon paikalla on amerikkalainen Gabriel Domecus.

Isot onnittelut juhlivalle seuralle sekä etenkin Nortsalle!

Yhteistyösopimus Napan kanssa

TIEDOTE 14.9.2017

Napapiirin palloketut ja Perungan pojat ovat tehneet kolme seuraavaa kautta koskevan yhteistyösopimuksen.

Yhteistyösopimuksella vahvistetaan Rovaniemen ja koko Lapin alueen poikien ja miesten lentopallo toimintaympäristöä. Seurojen parempi yhteistyö mahdollistaa myös Lapin Urheiluakatemian hyödyntämisen keskeisenä linkkinä toiminnan kehittämisessä.

Yhteistyön myötä Napapiirin palloketut ja Perungan pojat tekevät famisopimuksen kaudelle 2017-2018. Tämä sopimus mahdollistaa sopimukseen kuuluvien pelaajien esteettömän liikkumisen joukkueiden välillä (Napa, 2-sarja – Perpo, liiga).

Harjoitusottelu to 14.9. klo 16.30 Lapin Urheiluopistolla

Torstaina pelataan viimeistelevä ottelu liigastarttia odotellessa Oulun Ettaa vastaan. Tänään tiistaina kohdataan jo Oulussa, joten pientä tuntumaa joukkueilla on jo torstaina toisistaan. Tapahtumaan vapaa pääsy, ottelu alkanee klo 16.30.

Team Lakkapää valmistautuu uuteen kauteen Tartossa

Team Lakkapää on parhaillaan leireilemässä Tartossa Virossa. Joukkue on harjoitellut tiiviisti tällä viikolla ja leirin päätteeksi joukkue pelaa neljä ottelua.

Ensimmäinen ottelu on tänään perjantaina 8.9. kello 17.00 Saarenmaata vastaan. Huomenna lauantaina 9.9. Team Lakkapää kohtaa kello 12.30 Tarton ja kello 19 Pärnun joukkueet. Sunnuntaina Team Lakkapää kohtaa VaLePan, joten joukkueella on hyvä mahdollisuus mitata tulevan kauden ennakkosuosikin kuntoa jo ennen kauden alkua.

Team Lakkapään kausi alkaa lauantaina 23.9. kello 17.00 pelattavalla ottelulla Sampo-Volleytä vastaan. Ottelu on samalla viime huhtikuussa 70 vuotta täyttäneen Perungan Poikien 70-vuotisjuhlaottelu ja ottelun alussa tullaan näkemään muutamia juhlallisuuksia ja muistamisia.

Grant keskitorjujaksi, Joel passaamaan

Lapin Kansa/Heikki Kiiskinen

Team Lakkapään joukkue lentopallon Mestaruusliigaan alkaa hahmottua. Pelaajalistalla on tällä hetkellä yhdeksän nimeä. Tuoreimmat sopimuspelaajat ovat kanadalainen keskipelaaja Daniel Grant sekä aiemmin kolme kautta Lakkapään riveissä pelannut passari Joel Juurinen.

–Danny on ulottuva ja urheilullinen pelimies. Löysimme hänet viime kauden pelaajien avustuksella. Kahden vuoden sopimus tuo tekemiseen myös vähän enemmän jatkuvuutta, päävalmentaja Henri Tuomi kertoo.

Toukokuussa 26 vuotta täyttänyt Grant on saanut lentopallo-oppinsa Trinity Western Spartans -yliopistojoukkueessa. Viime kauden hän pelasi Slovakian pääsarjassa, VK Prievidzan riveissä.

Juurinen puolestaan lähti viime syksynä Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja pelaamaan, mutta hänen pelilupansa evättiin, koska Mestaruusliiga luokiteltiin ammattilaissarjaksi.

Lakkapää hakee vielä rosteriinsa yhtä keskipelaaja sekä liberoa. Manageri Oiva Tapion mukaan toiveet kotimaisten pelaajien saamisesta ovat molempien suhteen aika vähissä.

–Kyllä kotimaiset vaihtoehdot on melko tarkkaan haravoitu. Katseita käännetään pikku hiljaa ison valtameren taakse Pohjois-Amerikan suuntaan. Liberon hankkiminen jää todennäköisesti aivan loppumetreille, Tapio sanoo.

Team Lakkapää sai villillä kortilla paikan CEV Cupiin. Suoraan toiselta kierrokselta aloittavat rovaniemeläiset saavat joulukuussa vastaansa puolalaisen huippujoukkueen Asseco Resovia Rzeszowin.

Sopimustilanne

Passarit: Joshua McKay (CAN), Joel Juurinen

Yleispelaajat: Jouni Palokangas, Miikka Lemola, Jere Mäkinen, Matias Korhonen

Keskipelaajat: Tuomas Hautala, Daniel Grant (CAN)

Hakkuri: Casey Schouten (CAN)

Päävalmentaja: Henri Tuomi

Joshua Mckay passaamaan ensi kaudeksi

Lapin Kansa/Heikki Kiiskinen

Päättyneellä kaudella lentopallon Mestaruusliigassa neljänneksi sijoittuneen Team Lakkapään joukkue alkaa hahmottua. Valmiita sopimuspapereita Lakkapäällä on nyt kuusikollisen verran.

Uutena pelimiehenä rovaniemeläisjoukkueeseen liittyy passari Joshua McKay. 23-vuotias kanadalainen on saanut lentopallo-oppinsa Winnipegin yliopistossa ja on kuulunut kolmen kauden ajan myös maansa B-maajoukkueeseen.

–Pystyn varmasti auttamaan joukkuetta. Uskon myös, että seura saa jalkeille viime kauden tavoin menestyvän joukkueen. Kanadalaiset pelikaverini ovat viihtyneet Rovaniemellä. Lisäksi Suomessa on tasokas liiga. Siinäpä tärkeimmät syyt sopimukseeni, 192-senttinen pelintekijä kertoo.

Tuttu viisikko jatkaa

Näin ollen kolme edelliskautta Lakkapäässä pelannut australialaispassari Arash Dosanjh ei jatka Rovaniemellä. Muut tämänhetkiset sopimuspelaajat ovat tuttuja viime kauden rosterista. Lakkapään riveissä jatkavat Jere Mäkinen, Tuomas Hautala, Jouni Palokangas, Miikka Lemola ja Matias Korhonen.

–Uusi passari ja viisi kotimaista pelaaja on hyvä runko joukkueelle, manageri Oiva Tapio toteaa.

Viime kauden ulkomaalaispelaajista Andre Brown on allekirjoittanut sopimuksen saksalaiseen TSV Herrschingiin. Libero Jordan Orin ura jatkuu Ranskan Pro B -liigassa Cambrai Volleyn riveissä. Samasta sarjasta löytyy myös Fredric Gustavssonin uusi työnantaja ASON Volleyball.

Bobby Walshin, Chris Vothin ja Matti Toivolan tilanteet ovat vielä auki.

Joukkue hakee riveihinsä vielä hakkuria, kahta keskipelaajaa sekä liberoa.

–Ensisijaisesti haemme tietenkin kotimaisia pelaajia, mutta esimerkiksi kovatasoiset hakkurit ovat menossa ulkomaille, eikä meillä ole edes teoreettisia mahdollisuuksia saada heitä, Tapio tunnustaa.

Viime kauden tapaiseen kuuden vierastyöläisen palkkaamiseen seura ei aio tulevana sesonkina lähteä.

–Viime kausi tässä suhteessa oli monen tekijän summa. Ihannetilanteessa meillä olisi vain kaksi ulkomaalaista, mutta todennäköisesti heitä tulee olemaan kolme tai neljä.

Paluu Eurokentille

Mestaruusliigan neljäs sija toi oikeuden osallistua myös Europeleihin. Tämän mahdollisuuden seura käyttää myös hyväkseen CEV:n Challenge Cupissa. Edellisen kerran Lapin Urheiluopistolla nähtiin kansainvälisiä mieslentopallovieraita kaudella 2011-12.

–Välillä tuntui siltä, että kiinnostus Europeleihin lopahti niin itsellä, yleisöllä kuin yhteistyökumppaneillakin. Toki ei meillä ollut moneen kauteen paikkaakaan sinne. Nyt tilanne on kuitenkin toinen. Onnistunut kevät herätti selvästi mielenkiinnon uudelleen, Tapio sanoo.

Lakkapään emäseura Perungan Pojat on pelannut historiansa aikana 45 Euro-ottelua, joista se on voittanut 20. Kotisaldo on komeaa luettavaa: 24 ottelusta peräti 17 voittoa.

Casey Schouten hakkuriksi

Lapin Kansa/Jouni Porsanger

Kanadalainen Casey Schouten (23) on rovaniemeläisen Team Lakkapään seitsemäs sopimuspelaaja. 194-senttinen hakkuri edusti maataan kaksi vuotta sitten Maailmanliigassa ja kuuluu tällä hetkellä Kanadan B-maajoukkueeseen, joka valmistautuu heinäkuun lopussa pelattavaan Pan-American Cupiin.

–Odotan innolla pelien alkamista Rovaniemellä. Suomesta minulla ei ole juuri mitään tietoa. Luulisin, että Rovaniemi on hyvin pitkälti samanlainen kuin kotikaupunkini Kanadassa. Sen tiedän, että talvella siellä on pimeää ja joulupukin luona käy paljon turisteja, Schouten kertoo.

Lakkapään valmentaja Henri Tuomen mukaan Schouten on sopiva täydennys tulevan kauden rosteriin.

–Casey oli rasitusmurtuman vuoksi puoli vuotta sivussa pelikentiltä, mutta on nyt jälleen kovassa iskussa. Haluamme tarjota hänelle mahdollisuuden kehittyä ja nousta takaisin huipulle. Uskon, että sopimus hyödyttää molempia osapuolia, Tuomi sanoo.

Schoutenin lisäksi Lakkapäällä on sopimukset viiden viime kauden kotimaisen pelaajan sekä kanadalaisen passarin Joshua McKayn kanssa.

–Hakkuri ja passari ovat entuudestaan toisilleen tuttuja, mikä helpottaa varmasti sopeutumista joukkueeseen. Molemmat ovat pelanneet Winnipegin yliopistossa, Tuomi mainitsee.

–Tarvitsemme vielä ryhmään ainakin pari keskimiestä. Heidän suhteen katsastamme ensin kotimaiset vaihtoehdot. Haluamme pysyä edelleen kilpailukykyisenä joukkueena, joten ulkomaalaismäärän pudottaminen viime kauden kuudesta kahteen tuskin toteutuu.

Kolme edelliskautta Lakkapään joukkueessa esiintynyt Arash Dosanjh vaihtaa Ounasvaaran maisemat Sveitsin Alppeihin. Australialaispassarin tuleva seura on geneveläinen Chenois Volleyball. Dosanjh on maajoukkueensa mukana myös viikonloppuna Hartwall Arenassa pelattavassa Maailmanliigan turnauksessa.

Kengurumaan värejä Helsingissä edustavat myös Lakkapäässä takavuosina pelanneet libero Luke Perry sekä keskipelaaja Trent O’Dea. Suomi kohtaa Maailmanliigassa torstaina Slovakian, perjantaina Kiinan ja lauantaina Australian.

Casey Schouten

ikä 23 vuotta

Pituus 194 cm

Pelipaikka hakkuri

Pelannut Winnipegin yliopistojoukkueessa. Edustanut Kanadaa Maailmanliigassa 2015, tällä hetkellä B-maajoukkueessa

Team Lakkapään sopimuspelaajat: Jouni Palokangas, Tuomas Hautala, Miikka Lemola, Jere Mäkinen, Matias Korhonen, Joshua McKay, Casey Schouten

Kaunis sää palkitsi pääsiäissunnuntain hiihtokisojen hiihtäjät

22

Pääsiäissunnuntain 2017  pidettiin perinteinnen Perungan Poikien pääsiäistapahtuma. Tapahtumaa suosi kaunis sää ja osanottajia oli runsaasti.

Hiihtokisojen tulokset:
Tytöt 4-v.: 1. Amandan Nikkarinen, 2. Aurora Nikkarinen, 3. Alma Markela.
Pojat 4-v.: 1. Sisu Leinonen.
Tytöt 6-v.: 1. Maisa Lahti.
Tytöt 8-v.: 2. Liia Piirainen, 2. Terhi Leinonen.
Pojat 8-v.: Viljami Tulppo.
Tytöt 10-v.: 1. Tiina Leinonen, 2. Oona Piirainen.
Tytöt 12-v.: Inari Lindgren.
Tytöt 14-v.: 1. Salla Lindgren.
Naiset: 1. Raili Tervo.
Naiset, veteraanisarja: 1. Maija-Liisa Tapio.
Haastehiihto: 1. Perungan Pojat  (Tarja Räisänen, Veli Tervo, Kari Räisänen), 2. Maa- ja kotitalousseura (Tarja Marttinen, Elina Haakila, Tiina Leinonen), 2. Perungan Erämiehet (Katariina Haakila, Maija-Liisa Tapio, Raili Tervo).

40